Göstericilere Müdahale Emri Verdiği Öne Sürülen Başbakanın E-mailleri Silindi

Almanya'nın BadenWürttemberg eyaletinde ‘Kara Perşembe’ olarak tarihe geçen olaylarla ilgili dönemin eyalet başbakanı Stefan Mappus’un (CDU) e-maillerinde olaylarla ilgili ifadelerin yer alması ile inceleme altına alınan e-mailler silindi....

Almanya'nın BadenWürttemberg eyaletinde ‘Kara Perşembe’ olarak tarihe geçen olaylarla ilgili dönemin eyalet başbakanı Stefan Mappus’un (CDU) e-maillerinde olaylarla ilgili ifadelerin yer alması ile inceleme altına alınan e-mailler silindi.

İdare Mahkemesi Ağustos ayı başında, söz konusu e-maillerin silinmesi kararını vermiş, ancak eyalet bu kararı uygulamayı meclisteki konu ile ilgili komisyonun incelemesi için geciktirmişti. Her ne kadar eyalet idaresi bu kararı uygulamaya koysa da Yeşiller, e-maillerin silinmesinden memnuniyetsizliğini deklare etti.

Mappus’un avukatı ise e-maillerin silinme kararın yerinde olduğunu kamuoyu ile paylaştı. Maillerin silinme metodu ile ilgili net bir bilgi verilmiyor. Bazı politikacılar dijital sistemdeki bilinen metotlarla silindiğini, bazıları ise özel geliştirilmiş programlarla silindiğini ifade ediyor. Karar göre Mappus’un e-mail dökümleri en kısa sürede eyaletin resmi arşivine alınacak.

30 Eylül 2010 tarihinde Schlossgarten’de Stuttgart 21 protestocularına yapılan polis müdahalesinde sıkılan tazyikli sudan dolayı bir protestocunun iki gözü çıkmış, birçok protestocu ve polis de yaralanmıştı. Müdahale emrini ise dönemin Başbakanı Stefan Mappus’un (CDU) verdiği iddia edilmişti. CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Yerel Haberleri