Görüntü kirliliğine son

Konya Büyükşehir Belediyesi, cadde üzerlerinde görüntü kirliliğine neden olan ve Şehir Estetiği Yönetmeliğine aykırı olarak dikilen tabela, totem ve reklam materyallerini kaldırıyor

Konya Büyükşehir Belediyesi, Şehir Estetiği Yönetmeliğine aykırı tabela ve totemleri kaldırıyor. Büyükşehir Belediyesi Zabıta ve Fen İşleri ekipleri, görüntü kirliliğine sebep olan ve standartlara uygun olması için önceden uyarısı yapılan tabela ve totemleri Rauf Denktaş Caddesi’nden başlattığı çalışma ile kaldırmaya devam ediyor. İşletmelerin reklam amaçlı tabela ve totem kullanabilmeleri için Büyükşehir Belediyesi İmar ve Şehircilik Dairesi Başkanlığı’ndan izin almaları gerekiyor. Büyükşehir Belediyesi sorumluluk alanındaki uygunsuz totem, tabela ve reklam materyalleri ile ilgili çalışma yıl boyu devam ederken işletmelerin cezai işlemle karşı karşıya kalmamaları için izin almadan reklam materyali kullanmamaları gerekiyor. Yeni yönetmelik gereği, Şehir Estetiği Yönetmeliğine aykırı imal edilip montajı yapılan reklam materyallerinden reklam firmaları da sorumlu olacak. Bu nedenle işyeri sahiplerinin yönetmeliğe uymayan tabela yaptırmamaları, yapılanları da kaldırmaları önem arz ediyor.

ESKİ YÖNETMELİĞE UYGUN TABELALARA NE OLACAK?

Geçtiğimiz haftalarda yürürlüğe giren Şehir Estetiği Yönetmeliğine aykırı olan, ancak önceki yönetmeliğe uygun olarak yapılmış, izinleri ve 2016 yılı ilan ve reklam vergisi ödenmiş materyallere 01.01.2017 tarihine kadar izin verildi. Bu materyallerin de belirtilen tarih itibariyle yeni yönetmeliğe uygun hale getirilmesi gerekiyor.

RAUF DENKTAŞ CADDESİ TOTEMLERDEN TEMİZLENDİ

Rauf Denktaş Caddesinde izinsiz olarak yerleştirilen ve standartlara uygun hale getirilerek izin alınması konusunda işletme sahiplerine uyarılarda bulunulan dev totemler ve tabelaları iki günlük çalışma ile kaldıran Konya Büyükşehir Belediyesi Zabıta ve Fen İşleri ekipleri, çalışmalarına önümüzdeki günlerde de devam edecek. Yapılan uyarılar sonucunda işletmelerin çoğu izinsiz totem ve tabelalarını kendileri kaldırırken, ikazlara duyarsız kalan işletmelerin tabela, totem kaldırma bedelleri yönetmelik gereği işletmelerden tahsil edilecek. Rauf Denktaş Caddesi’nde ikamet eden ve bölgeyi kullanan vatandaşlar da görüntü kirliliğine sebep olan dev totem ve tabelaların kaldırılmasından memnun olduklarını dile getirdi.

Yorum Yap
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumlar (2)
Yükleniyor ...
Yükleme hatalı.

Gündem Haberleri