Görmezden geliyorlar!

Veli Özağan, “BağlantıSelçuklu Mediha-Hasan Tahsin Alaylı Görme Engelliler okulunda sıkıntılar var. 13 maddelik bir rapor hazırladık ve İl Müdürlüğü'ne sunduk. Sıkıntının üzerine gitmediler ” dedi

Görmeyenleri Koruma Derneği Konya Şube Başkanı Veli Özağan, engellilerin eğitim imkânlarından yeterince yararlanamadığını dile getirdi.  Selçuklu Mediha-Hasan Tahsin Alaylı Görme Engelliler Ortaokulu'nda daha önceki dönemlerde bir kadın ve bir erkek eğitmenin kendi aralarında yaşadıkları sıkıntıdan dolayı, soruşturmalık oldukları öğrenildi. İlgili bütün makamlara gerekçelerini sunduklarını belirten Özağan, İl Milli Eğitim Müdürlüğü'nün olayın üzerini örttüğünü ve hala bir sonuç alamadıklarını iddia ederken, alınan bilgilere göre ise İl Milli Eğitim Müdürlüğü'nün  olayın üzerini kapatmadığı  iddia ediliyor.  

MEB İL MÜDÜRLÜĞÜ DİKKATE ALMADI

Başkan Özağan,  Selçuklu Mediha-Hasan Tahsin Alaylı Görme Engelliler Ortaokulu velilerinden şikayet aldıklarını belirtti. 13 maddelik bir rapor hazırladıklarını ve bu raporu her makama ilettiklerini aktaran Özağan, daha sonra konuşmasını şöyle sürdürdü: “Bu okulda eğitim seviyesi çok yetersiz. Çocuklar eğitim dışında farklı alanlara yönlendiriliyor. Engelli kardeşlerimiz ortaokuldan sonra liseye gidiyor. Kaliteli eğitim alamadığı için, lisede zorluk yaşıyor. Kamu Personeli Seçme Sınavı (KPSS)'den de yeterli puanı alamıyorlar. Engelli öğrencilere biraz daha hassasiyet gösterilmeli. Konya İl Milli Eğitim Müdürlüğü, raporu dikkate almadı. Birşeylerin üstünü kapatmaya çalışıyor. ”

RAHATSIZ OLANLARI SÜRÜYORLAR

Selçuklu Mediha-Hasan Tahsin Alaylı Görme Engelliler Ortaokulu'nda 70'e yakın görme engelli öğrencinin eğitim gördüğünü söyleyen Özağan, “Görme engellilerin yanında başka engelleri olan öğrenciler de var” şeklinde konuştu. Öğretmenlerin birkaç tanesinin engellinin bulunduğunun geriye kalan öğretmenlerin engellerinin olmadığını hatırlatan Başkan Özağan, “Okuldaki gidişattan rahatsız olan bir öğretmeni, başka bir okula sürdüler. Şimdi de yeni bir öğretmenin ayağını kaydırmanın yoluna bakıyorlarmış. Veliler, çocuklarını okula göndermek istemiyor” açıklamalarında bulundu.

ALDIKLARI KARARLA KURSU KAPATTILAR

Okulda konuların telafisini yapmak için kurs açıldığını konuşmalarına ekleyen Özağan, şunları kaydetti: “Selçuklu Halk Eğitim Merkezi, kursu kapatma kararı almış. Biz, kurslar faydalı olacaksa devam ettirilmesinden yanayız. Öyle görülüyor ki; kurs ticari kaygılarla açılmış. Birşeyler dönüyor. Ne oluyorsa, iyi niyetli öğretmenlerimize ve engelli öğrencilerimize oluyor. Olayın takibe alınmasını talep ediyoruz.”

EMRE ÖZGÜL

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Gündem Haberleri