Görme engelliler özür bekliyor

Görme engelliler özür bekliyor
Görmeyenleri Koruma Derneği Konya Şube Başkanı Veli Özağan, Sağlık Bakanı Recep Akdağ’ın Bölge Devlet Hastanesi görme engelli personeli Nurullah Mehmetoğlu’na söylediği “Gözlerin görmediği halde sana iş vermişiz. Daha ne yapalım” sözleri için özür dilemesini beklediklerini söyledi.
Sağlık Bakanı Recep Akdağ’ın profesör doktor olmasına rağmen böyle bir cevap vermesine anlam veremediklerini belirten Özağan, Akdağ’ın özür dilemesi halinde başlarının tacı yapacaklarını aksi takdir de 12 Haziran genel seçimlerinde görme engelliler olarak sandık ta tepkilerini göstereceklerini söyledi. Özağan, Bakan Akdağ’ın kullandığı sözcüklerin inciltici ve aşağılayıcı olduğunu belirterek ülkedeki tüm dernekleri Nurullah Mehmetoğlu’na sahip çıkmaya davet etti.
Sağlık Bakanlığı kadrolarında 2 bin 898 engelli memur açığının olduğunu ve Sağlık Bakanı’nın bu kadroyu doldurmayarak görevini ihmal ettiğini aktaran Özağan, “Öncelikle bu kadronun 2 bin kişilik bölümünü doldursunlar. Bu kadrolar doldurulmayarak görevi ihmal suçu işleniyor. Sağlık Bakanı bize iş vermiş değildir. Görme engellilere kanuna göre iş veriliyor. Ekonomik yönden güçlenmek herkesin hakkıdır ve Nurullah kardeşimiz o gün ulaşım ve asgari ücret ile ilgili sıkıntılarını Bakana aktarırken böyle incitici bir cevap almıştır” dedi. Kendilerinin engelli olduklarını ve Sağlık Bakanı Recep Akdağ’nın da bir gün engelli olabileceğini kaydeden Özağan, “Engelliler için bir takım şeylerin değişmesi için önce zihniyetin değişmesi lazım. Bakan Recep Akdağ özür dilemezse görme engellilerde oy verirken ona göre düşünsün. Tutup ta başına yumurta fırlatacak halimiz yok” diye konuştu. 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Yaşam Haberleri