Görme Engelli Vatandaş Organlarını Bağışladı

Zonguldak Diyaliz Organ Nakli ve Kronik Hastalar Dayanışma Derneği tarafından organ bağışı için stant açıldı. İlk günde 60 kişi organ bağışı için başvuruda bulundu. Görme engelli bir vatandaş da organ bağışı için başvuruda bulundu....

Zonguldak Diyaliz Organ Nakli ve Kronik Hastalar Dayanışma Derneği tarafından organ bağışı için stant açıldı. İlk günde 60 kişi organ bağışı için başvuruda bulundu. Görme engelli bir vatandaş da organ bağışı için başvuruda bulundu.

Organ bağışı için başvuranlar arasında doğuştan görme engelli emekli memur Nejdet Kalkan (53) büyük takdir topladı. Organ bağış başvurusunu belediye hopörlerinden duyan Kalkan, eşi Ülfiye Kalkan'ın (47) yardımıyla dernek standına gelerek, organ bağışı için başvuruda bulundu. Dernek Başkan Ayhan Kefeli, Kalkan çiftine teşekkür etti.

Yıllardır organ bağışı yapmayı düşündüğünü anlatan Kalkan, “Çarşıda eşimle gezerken anons duydum. Önce belediyeyi aradım, sonra onların yönlendirmesiyle buraya geldik. Bu işin yıllardır bilincindeyiz. Vücudum toprak altında çürüyeceğine genç bir nesli kurtarır diye düşünüyorum. Bunu çok değerli bulduğum için organlarımı bağışlamaya karar verdim. Eşim de benim gibi organlarını bağışlama kararı aldı. Mutluyuz.” dedi.

Zonguldak Diyaliz Organ Nakli ve Kronik Hastalar Dayanışma Derneği Başkanı Ayhan Kefeli ise görme engelli vatandaşın davranışının takdire şayan olduğunu kaydetti. Kefeli, "Organ bağışı konusunda insanları bilinçlendirmeyi hedefledik. Bu nedenle stant açtık. Şu ana kadar 60 kişi başvurdu. Bu arada görme engelli Nejdet Bey'in bağış için başvuruda bulunması takdire şayan bir davranış. Kendisini tebrik ediyorum. Ve herkese örnek olmasını diliyorum.” şeklinde konuştu.

CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Türkiye Haberleri