Görme engelli öğrencilerde karne sevinci

Selçuklu Görme Engelliler İlköğretim Okulu'nda karne sevinci. 19 Eylül 2011'de başlayan 2011-2012 eğitim öğretim yılının ilk dönemi tamamlandı
85 görme engelli öğrencinin karne sevincini yaşadığı törende Teşekkür ve Takdir belgesi alan öğrenciler doyasıya sevinirken, her hangi bir belge alamayan öğrenciler ise gelecek dönem daha fazla çalışacaklarını bildirdi. Karne alacağı için çok mutlu ve sevinçli olduğunu söyleyen İçel Özen isimli görme engelli bir öğrenci, "Bugün yarıyıl tatiline giriyoruz. Karne alacağım için mutluyum. Karnemde Teşekkür belgesi alacağımı düşünüyorum. Hocalarımız karnemiz hakkında bilgi vermedi" dedi. Karne almayı bekleyen öğrencilerin mutlulukları gözlerinden okunuyordu. Karne töreninde görme engelli öğrencilere verilen eğitim hakkında bilgi veren Selçuklu Görme Engelliler İlköğretim Okulu Müdürü Süleyman Çağman, "Karne sevincini sadece öğrenciler yaşıyor gibi görünüyor. Ancak biz de 4 aydır öğrencilerimize verdiğimiz eğitimin semeresini onlara karne vererek alıyoruz. Engelli öğrencilere eğitim vermek ve onları bir karne ile ödüllendirmek öğrencilerimizi çok sevindiriyor. Öğrenciler karne alacakları için sabah erkenden okula gelmişler. Hepsi öğretmenlerinin yanından ayrılmıyor. Her dönem karne töreni yaşamamıza rağmen her dönem karne heyecanını hissediyoruz" dedi.
Okulda görme, zihinsel ve otistik engelli öğrencilerin bulunduğunu da dile getiren Süleyman Çağman, "Okulumuzda öğrencileri hayata en iyi şekilde hazırlamak istiyoruz. Bu amaçla okulumuzu sosyal yaşamda engelli öğrencilerin kullandığı bölümlerden oluşturuyoruz. Mesela okulumuzda mutfak var. Engelli öğrenci evinde tek kaldığında ve açsa kimseye muhtaç olmadan kendi ihtiyacını gidermesi istiyoruz. Engelli öğrencilerimiz de bu anlamda çok kabiliyetli ve istekliler. Onlarla eğitim-öğretim vermek çok güzel" ifadelerini kullandı.
HABER MERKEZİ

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Yaşam Haberleri