Görgöz: Akp, Çözüm Sürecini Kapalı Kapılar Ardında, Oy Hesaplarıyla Yürütüyor

CHP Afyonkarahisar İl Başkanı Yalçın Görgöz, AK Parti’nin çözüm sürecini 3 yıldır kendi beklentilerine göre kapalı kapılar arkasında yürüttüğünü söyledi. Görgöz, bu kapsamdaki çalışmaların bölge halkında bir karşılığının...

CHP Afyonkarahisar İl Başkanı Yalçın Görgöz, AK Parti’nin çözüm sürecini 3 yıldır kendi beklentilerine göre kapalı kapılar arkasında yürüttüğünü söyledi. Görgöz, bu kapsamdaki çalışmaların bölge halkında bir karşılığının olmadığını ifade etti.

Yazılı açıklama yapan Görgöz, "Bölge halkının benimsenmediği bu tabloyla açıkça ortaya çıkmıştır. AKP iktidarı çözüm sürecini samimiyetsiz, kapalı kapılar ardında, siyasi nema ve oy hesaplarıyla yürütmekte, kendi beklentilerine göre sürdürmekte, kesintiye uğratmaktadır. TSK ve MİT ile iktidarın sürece yaklaşımları konusunda bariz ayrılıklar olduğu ortadadır. Son dönemde TSK mensuplarına yönelik saldırıların artması da bunun göstergesidir.” dedi.

Güvenlik güçlerinin pasifize edilmesiyle meydanın kime kaldığının apaçık görüldüğünü belirten Görgöz, şöyle devam etti: “Kırsal ve kentsel PKK birimleri, asayiş adı altında yol kesip kimlik kontrolü yapıyor, mahalleleri ablukaya alıyor, yasaklar koyuyor. İçişleri Bakanı terör örgütünün kentlere yerleştiğini, kentleri kontrolü altına aldığını itiraf ediyor. Başbakan şimdi çıkmış ‘Çözüm süreci en büyük siyasi projemiz, ama kamu düzeninden öncelikli olamaz’ diyor. Kamu düzenini yok ettiklerini, kamu düzenini artık başka güçlerin kontrolüne bıraktıklarını yeni fark ediyorlar.”

CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Yerel Haberleri