Göreve başlayan ilk Bayraktar TB2 emekli oldu

1 milyon saate yakın uçuş gerçekleştiren Bayraktar TB2 filosunun 2014'te envantere giren S5 kuyruk numaralı üyesi, 10 bin saatlik uçuş süresini başarıyla geride bırakarak gövde ömrünü tamamlayan ilk İHA oldu.

Bayraktar TB2 filosunun 2014'te envantere giren S5 kuyruk numaralı üyesi, 10 bin saatlik uçuş süresini başarıyla geride bırakarak gövde ömrünü tamamlayan ilk İHA oldu.

Baykar tarafından yapılan açıklamaya göre, Baykar tarafından milli ve özgün olarak geliştirilen Bayraktar TB2 İHA önemli bir eşiği daha geçti.

2014 yılında kabul testlerini geçerek Kara Kuvvetleri Komutanlığının envanterine giren ilk sistemde yer alan S5 kuyruk numaralı Bayraktar TB2 İHA, 10 bin saat görev yaparak gövde ömrünü tamamlayan ilk İHA oldu.

Göreve veda eden Bayraktar TB2 S5 İHA, bundan sonra da Baykar bünyesinde eğitim ve test uçuşlarında görev alarak gövde ömür devri araştırma uçağı olarak kullanılacak. Hizmet süresini tamamlayarak TSK envanterinden ayrılan Bayraktar TB2 İHA'nın yerine Baykar tarafından üretim hattından yeni çıkan T510 kuyruk numaralı Bayraktar TB2 SİHA, Kara Kuvvetleri Komutanlığına hediye edildi.

10 bin saattir başarıyla görev yapan Bayraktar TB2 S5 İHA, 2014 yılında kabul testlerini başarıyla geçerek envantere girdi. Daha sonra sırasıyla Hendek Operasyonları, Fırat Kalkanı, Zeytin Dalı, Barış Pınarı, Bahar Kalkanı ve halen devam etmekte olan Pençe harekatlarında önemli görevlere imza attı. Görevi süresince 750’den fazla sorti gerçekleştirdi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Gündem Haberleri