Görevden Alınan Okul Müdürleriyle İlgili Meclis Araştırması İstedi

MHP Kütahya Milletvekili Prof. Dr. Alim Işık başta olmak üzere MHP Grubu milletvekilleri, "Milli Eğitim Bakanlığına Bağlı Okullarda Görevden Alınan Okul Müdürlerine Yapılan Haksızlık ve Usulsüzlüklerin Araştırılarak Alınması Gereken...

MHP Kütahya Milletvekili Prof. Dr. Alim Işık başta olmak üzere MHP Grubu milletvekilleri, "Milli Eğitim Bakanlığına Bağlı Okullarda Görevden Alınan Okul Müdürlerine Yapılan Haksızlık ve Usulsüzlüklerin Araştırılarak Alınması Gereken Önlemlerin Belirlenmesi" amacıyla Meclis Araştırması açılması için önerge verdi.

Millî Eğitim Temel Kanunu İle Bazı Kanun Ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun 14 Mart 2014 tarih ve 28941 sayılı Resmi Gazetede yayınlanarak yürürlüğe girdiğini hatırlatan Işık, bu düzenlemenin ardından 10 Haziran 2014 tarihli Resmi Gazetede "Milli Eğitim Bakanlığına Bağlı Eğitim Kurumları Yöneticilerinin Görevlendirilmelerine İlişkin Yönetmelik" yayınlandığını söyledi.

Işık, şunları söyledi: "Okul müdürlerinin görevlendirilmesinde keyfi uygulamaların ve yandaş kayırmanın önünü açacak şekilde düzenlenen ve MEB’de yaşanan kıyım ve haksızlıkların zeminini oluşturan söz konusu Yönetmelik, bazı sendikalar tarafından iptali talebiyle yargıya götürülmüştür. Yönetmeliğin yayımının ardından görevlendirme işlemlerinin takvimi ve usulüne ilişkin kılavuz da yayınlanarak değerlendirme ve görevlendirme işlemleri başlatılmıştır." dedi.

Okul müdürlerinin birçoğunun; okul öğretmenleri, öğrenci temsilcisi, okul aile birliği temsilcisi değerlendirmelerinden tam puan aldıkları halde anılan yönetmelik gereği 60 puan üzerinden değerlendirme yapan il/ilçe müdürleri ve şube müdürleri tarafından çok düşük puanlar verilerek sadece kamuoyunda iktidar yandaşı bir sendikanın üyesi olmadıkları gerekçesiyle yöneticilik görevlerinin sona erdirildiğini anlatan Işık, "Bu şekilde Milli Eğitim Bakanlığına bağlı okullarda yılını tamamlayan 8 bin civarında okul müdürünün görevi hiçbir objektif ölçüt olmaksızın, keyfi bir şekilde uzatılmamıştır. Böylece siyasi, ideolojik anlayışı iktidarla farklı olan, sendikal tercihini yandaş sendikadan yana kullanmayan, bilgisi, becerisi, başarısı, tecrübesiyle o koltukları hak eden okul müdürleri birer birer tasfiye edilmiştir." şeklinde konuştu.

AKP il ve ilçe teşkilatları ile yandaş bir sendikanın ortaklaşa hazırladığı listelerin elden ele dolaştığı iddialarının araştırılarak yaşanan mağduriyetlerin giderilmesi gerektiğini vurgulayan Işık, şöyle devam etti: "Yapılan değerlendirme ve görevlendirmelerde okul müdürlerinin başarıları, ödülleri, okulundaki öğrencilerin üniversiteye yerleşme oranları, mesai arkadaşları ile ilişkileri, akademik kariyeri, uluslararası düzeyde yayınlanan makaleleri vb. gibi objektif dikkate alınmamıştır. MEB yetkililerinin verdiği puanlarda dikkate alınan ölçütlerin yandaşlık, torpil, ahbap-çavuş ilişkisi olduğu ve müdür olarak görev süresi uzatılanların %81’inin kamuoyunda iktidara yakınlığı ile bilinen bir sendikaya üye olduğu tespit edilmiştir. Çoğu vekâleten görevde bulunan ilçe milli eğitim müdürleri ile 2-3 aydır görevde olan geçici il ve ilçe milli eğitim şube müdürlerinin okul müdürleri hakkında değerlendirme yapması, birçok haksızlığın ve adaletsizliğin yaşanmasına yol açtı. MEB tarafından görevden alınan okul müdürlerine yapılan haksızlık ve usulsüzlüklerin araştırılarak alınması gereken önlemlerin belirlenmesi amacıyla bir Meclis Araştırması açılması gereklidir." CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Politika Haberleri