Görev şehidi Konyalı 9 kahraman

Mart ayından bu yana devam eden koronavirüs ile mücadele kapsamında Konya'da 9 sağlık çalışanı hayatını kaybetti. Sağlık-Sen Konya Şube Başkanı Dr. Ahmet Uzunay, “Sağlık çalışanlarımızın hepsi görev şehidi oldu” dedi

9 aydan bu yana devam eden koronavirüs ile mücadelenin başkahramanlarından olan sağlık çalışanları, yorgun düşmelerine rağmen mücadeleden bir an olsun taviz vermiyor. Mücadele süreci içinde koronaya yakalanıp, atlatanlar kadar, hayatını kaybedenler de oluyor. Türk Tabipleri Birliği (TTB), 28 Aralık tarihine kadar 302 sağlık çalışanının Covid-19 nedeniyle yaşamını yitirdiği duyurdu. Konya’da ise 11 sağlıkçının hayatını kaybettiği ifade edildi.
KORONA, İNTÖRN ÖĞRENCİSİ MERVE'Yİ DE ARAMIZDAN ALDI
Konya’da korona virüse yakalanan Selçuk Üniversitesi Tıp Fakültesi öğrencisi Merve Mercan 45 gün tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybetti. Selçuk Üniversitesi tarafından yapılan açıklamada, tıp fakültesi 6. sınıf intörn öğrencisi Merve Mercan’ın vefatından 45 gün önce testinin pozitif çıktığı ve hastanede tedavi altına alındığı belirtilmişti. Mercan, hastaneye yatışından yaklaşık 5 gün sonra kendisinde immün yetmezlik olduğu tespit edilmişti. Tüm tedavi basamakları sırayla ve özenle uygulanan Mercan yaklaşık 40 gündür yoğun bakımda yaşam mücadelesi verdi. Selçuk Üniversitesi Tıp Fakültesinin tüm hekimlerinin ve sağlık personelinin yoğun çabalarına ve tüm tıbbi müdahalelere rağmen Merve Mercan kurtarılamayarak hayatını kaybetti.
İKİ ÇOCUK ANNESİ HEMŞİRE HAYATINI KAYBETTİ
Beyhekim Devlet Hastanesinde hemşire olarak görev yapan 36 yaşındaki Selver Kuşçu Ünal, 11 Kasım’da korona virüse (Covid-19) yakalanmasının ardından 19 süren yaşam mücadelesini kaybetti. Selver Kuşçu Ünal, iki çocuk annesiydi. 13 yıllık hemşire Selver Kuşçu Ünal’ın cenazesi Yazır Mezarlığına defnedildi.
EREĞLİ'DE SAĞLIK MEMURU AVERİ DE VEFAT ETTİ
Konya Ereğli Devlet Hastanesi’nde sağlık memuru olarak çalışan Ahmet Averi koronavirüs nedeniyle yaşamını yitirdi. Türk Tabipleri Birliği (TTB) ve Konya İl Sağlık Müdürlüğü yaşamını yitiren sağlık çalışanı için taziye mesajı paylaşmıştı. Konya Ereğli Devlet Hastanesi'nde sağlık memuru olarak çalışan Ahmet Averi’nin koronavirüs (COVID-19) nedeniyle yaşamını yitirdiği duyuruldu.
SAĞLIK MÜDÜRLÜĞÜ PERSONELİ DE KORONADAN ÖLDÜ
Konya Sağlık Müdürlüğü personeli İbrahim Kılınçarslan (61), koronavirüs nedeniyle tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybetti. Müdürlüğün özlük biriminde görev yapan ve koronavirüs tedavisi gören İbrahim Kılınçarslan, vefatından kısa süre önce koronavirüse yakalandı. Kılınçarslan, yapılan tüm müdahalelere rağmen tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybetti.
BİR ACI HABER DE EMİRGAZİ'DEN GELDİ
Eylül ayı içinde bir acı haber de Konya'nın Emirgazi ilçesinden geldi. Emirgazi Devlet Hastanesi’nde görev yapan Ertuğrul Sütçü, koronavirüs nedeniyle hayatını kaybetti. Testi pozitif çıkan, durumu ağırlaşınca hastaneye kaldırılan Sütçü, müdahaleye rağmen kurtarılamadı.

KONYA'DA BİR ECZACI DA KORONAYA YENİLDİ
Konya'nın Beyşehir ilçesinde hizmet veren Konya Eczacı Odası üyesi Nazım Yiğit de koronavirüse yakalanmıştı. Durumu ağırlaşınca hastaneye kaldırılan Yiğit, tedavi altındayken hayatını kaybetti. Acı haberi duyuran Konya Eczacı Odası, ailesine, yakınlarına ve tüm eczacılık camiasına başsağlığı diledi.
ERKEK HEMŞİRE UĞUR TOPÇU KORONAYA YENİK DÜŞTÜKonya'da çalıştığı hastanede korona virüse yakalanan erkek hemşire Uğur Topçu hayatını kaybetti. Pandemi hastanesi olarak hizmet veren Beyhekim Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde görev yapan Uğur Topçu'ya iki ay önce korona virüs bulaştı. Bir süre çalıştığı hastanede tedavi gören 41 yaşında bir çocuk babası hemşire durumunun ağırlaşması üzerine Selçuk Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesine sevk edildi. Tedavisine burada devam edilen sağlık çalışanı tüm müdahalelere rağmen hayatını kaybetti. Hemşirenin cenazesi Yazır Mezarlığında toprağa verildi.
PROF. DR. RECEP MEMİK DE KORONAYA DİRENEMEDİ
Necmettin Erbakan Üniversitesi Meram Tıp Fakültesi Öğretim Üyesi ve eski Konya Tabip Odası Başkanı Prof.Dr. Recep Memik de koronadan hayatını kaybetti. Bir süre kanser tedavisi gören ve koronavirüse yaklanan Necmettin Erbakan Üniversitesi Meram Tıp Fakültesi Hastanesi Ortopedi Ve Travmatoloji Bölüm Başkanı Prof. Dr. Recep Memik 63 yaşında vefat eti. Bir dönem Necmettin Erbakan Üniversitesi Tıp Fakültesi'nde de Dekanlık yapan Prof. Dr. Recep Memik, koronavirüs testinin pozitif çıkması nedeniyle yoğun bakımda tedavisi devam ediyordu. Memik, Musalla Mezarlığı'nda toprağa verildi.
AİLE HEKİMİ DAĞLI DA YAŞAMINI YİTİRDİ
Konya'da aile hekimi olarak görev yapan Dr. Ayhan Dağlı, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) nedeniyle yaşamını yitirdi. Meram Hasanköy 4 Nolu Aile Sağlığı Merkezinde aile hekimi olan ve kronik böbrek rahatsızlığı bulunan 50 yaşındaki Dağlı, Konya Şehir Hastanesinde, 15 gündür Kovid-19 nedeniyle yoğun bakım servisinde tedavi görüyordu. Dağlı, yapılan tüm müdahalelere rağmen hayatını kaybetti. Memleketi Seydişehir'e götürülen Dağlı'nın cenazesi, kılınan namazın ardından, Akyol Mezarlığında defnedildi.
BU ARKADAŞLARIMIZIN HER BİRİ GÖREV ŞEHİDİ OLDU
Korona ile mücadele sürecinde hayatını kaybeden tüm sağlıkçılara Allah'tan rahmet dileyen Sağlık-Sen Konya Şube Başkanı Dr. Ahmet Uzunay, şunları söyledi: “Bu arkadaşlarımızın hepsi sağlık şehidi yani görev şehidi. Sahada yapılan mücadele, savaş mücadelesi. Hayatını kaybeden arkadaşlarımızın hepsi sağlık ordusunun neferleri. Sağlık çalışanlarımız çok yoruldu. Sağlık profesyonelleri olarak mücadelemizi devam ettireceğiz. Hiçbir arkadaşımız yorulmasından, halinden şikayetçi değil. Ellerinden geleni en üst düzeyde yapmanın gayreti içindeler. Sadece onore edilmek, haklarını almak istiyorlar.”
EMRE ÖZGÜL

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Gündem Haberleri