Googledan Bram Stokera saygı

Arama motoru Google bugünkü açılış sayfasında Draculanın yaratıcısı Bram Stokerın 165inci doğum yıldönümünü kutluyor.

Google, yazdığı toplam 19 kitaba rağmen daha çok Drakula’nın yaratıcısı olarak tanınan İrlandalı roman ve kısa hikâye yazarı Bram Stoker’ın 165’inci doğum yıldönümünü giriş sayfasına koyduğu bir eskizle kutladı.

1847’de Dublin’de doğan Stoker, Tritinity College’da öğrenim görürken Dublin kalesinde memur olarak çalıştı, bir yandan da oyun eleştirmenliği yaptı. 1878’de evlendikten sonra eşi Florence Balcombe’la Londra’ya taşınan Stoker, Lyceum tiyatrosunu işleten Irving Company’nin müdürü oldu.

Stoker’ın ilk hacimli kitabı İrlanda’da “petty session” olarak anılan mahkemelerin yöneticilerinin görevleri üzerine yazdığı “The Duties of Clerks of Petty Sessions in Ireland” adlı edebiyat-dışı kitaptı. Bunu romanlar, konferanslar, kısa hikâyeler, makaleler, diziler ve iki ciltlik Irving anıları izledi. Beşinci romanı Dracula, Stoker Avrupa halk kültürü ve mitolojik vampir hikayeleri üzerine yaptığı birkaç yıllık araştırmasından sonra 1897’de yayımlandı.

Geçirdiği bir dizi felç sonrasında 1912’de Londra’da hayata gözlerini yuman Stoker’ın Dracula’sı ölümünden bir asır sonra bugün de film ve edebiyat dünyasını etkilemeye devam ediyor.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Teknoloji Haberleri