Google'dan Apple'a rakip dizüstü

Google, bir süre önce tanıtım videosu internete sızan dokunmatik ekranlı dizüstü bilgiasayarı ‘Chromebook Pixel’i tanıttı. ABD’de 1299 dolardan satışa sunulacak olan Chrome Pixel, Chrome OS ile Apple’a meydan okuyan bir rakip olarak belirdi.

Google, Chrome işletim sistemiyle çalışan dokunmatik ekranlı Chrome Pixel dizüstü bilgisayarını görücüye çıkardı.

Chrome Pixel, 32.6 cm (12.85 inç) ekran genişliğine ve 2560x1700 çözünürlüğe sahip. İşletim sisteminin performansı dikkat çeken bilgisayar, 1.8 GHz işlemci hızına sahip Intel Core i5 işlemci kullanıyor.

4 GB RAM’e sahip olan Chrome Pixel, Intel HD 4000 grafik işlemci birimi ve 32 GB SSD belleğe sahip. Çözünürlük kalitesi 239 ppi (inç başıa piksel) olan Chrome Pixel, bu çözünürlüke Apple MacBook Pro’nun 227 ppi çözünürlük kalitesini geride bırakıyor.

1.62 cm kalınlığındaki Chrome Pixel, 1.5 kg ağırlığında. Alüminyum kasa bilgisayarın aydınlatmalı klavyesi ve 720 piksel web kamerası da diğer özellikleri arasında göze çarpıyor.

Chrome Pixel, tüketicilere büyük bir bulut depolama kapasitesi fırsatı sunuyor. Cihazı satın alanlara, 3 yıl boyunca 1 TB Google Drive üyeliği verilecek.

32 GB modeli 1299 dolar olan Chrome Pixel, 64 GB modeli için 1449 dolardan satılacak.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Teknoloji Haberleri