Gonya Sufrası Büsan’da açıldı

Konya mutfak kültürünü yaşatmak adına Umuthan Grup bünyesinde kurulan Gonya Sufrası Restaurant, Büsan Sanayi’de müşteri kabulüne başladı.

Konya’nın tanınmış isimlerinden Ömer Sarı’nın oğlu İbrahim Sarı tarafından Umuthan Grup bünyesinde Büsan Sanayi’de açılan Gonya Sufrası, Konya mutfağının önemli yemeklerini menüsünden barındırıyor. Firma sahibi İbrahim Sarı, Konya mutfak kültürünü yaşatmak için yola çıktıklarını ifade ederek, “Konya çorbaları, su böreği, yaprak sarması, tirit ve Konya pilavı gibi şehrimizle özdeşleşmiş yemekleri en yüksek kalitede müşterilerimize sunacağız” dedi.

Gonya Sufrası’nı dizayn ettikten sonra, Konya mutfağına hakim birçok kişiyi misafir edip yemeklerin testlerini yaptırdıklarını, eksiklikleri not edip gerekli düzenlemeleri yaptıklarını vurgulayan İbrahim Sarı, “Konya’dan yüzlerce misafiri ağırlayıp, yemeklerimizle ilgili görüş ve önerilerini dinledik. Eksik yanımız varsa onu da hemen düzelttik. En iyi lezzete ulaşma yolunda önemli adımlar attık. Yemeklerimize güveniyoruz. Ustalarımız da ömrünü bu sektöre vermiş kişilerden oluşuyor” diye konuştu.

Gonya Sufrası’nın bir diğer özelliği de, kesinlikle gazlı içecek bulunmaması. Firma sahibi İbrahim Sarı, yemeklerin yanında kendi özel yapım şerbetlerini ya da ayran ikramında bulunacaklarını ifade ederek, menülerinden kesinlikle gazlı içeceğin yer almayacağını dile getirdi. Restaurantın iç dizaynını da Konya’nın eski fotoğrafları, tarihini yansıtan antika eserlerle donattıklarını kaydeden Sarı, “Sadece yemek yemek için değil Konya tarihinde yolculuk yapılmasını da amaçladık” dedi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Gündem Haberleri