Gönüllüler, Brezilya'da Gönülleri Fethetti

Latin Amerika'nın en büyük ülkesi Brezilya'da, Türk işadamlarının sponsorluğunda Kurban Bayramının üçüncü gününde 15 bin aileye et dağıtımı yapıldı.

Latin Amerika'nın en büyük ülkesi Brezilya'da, Türk işadamlarının sponsorluğunda Kurban Bayramının üçüncü gününde 15 bin aileye et dağıtımı yapıldı. Yerel medyanın da ilgi gösterdiği muhtaç ailelere yapılan et dağıtımında, Brezilya'da gönüller fethedildi.

Kurban eti dağıtım faaliyetine, bazı bakanlar, milletvekilleri ve vali eşlerinin yanısıra, gönüllü Brezilyalı vatandaşlar da destek verdi.

Sao Paulo, Rio de Janeiro, Brasilia ve Sergipe eyaletlerinin gecekondu bölgelerinde, yardıma muhtaç ailelere toplamda 36 ton et dağıtımı gerçekleştirildi. Düzenlenen organizasyon ile Türkiye'den gelen hayırsever Türk işadamları Brezilyalı vatandaşlara birlik ve kardeşlik mesajı iletti.

HATAY'DAN BREZİLYA'YA UZANAN KURBAN KÖPRÜSÜ

Türkiye Brezilya Kültür Merkezi (CCBT) ve Türkiye - Brezilya Ticaret ve Sanayi Odası'nın (CCITB) organize ettiği kampanyada 36 ton kurban eti adreslerine ulaştırıldı. Polis eşliğinde dağıtımı yapılan kurban etlerinin sponsorları arasında yer alan Hataylı bir grup işadamı ise dağıtım gününde Brezilya'ya gelerek organizasyona destek verdi.

İşadamı Halit Özal, Kurban Bayramının paylaşmayı gerektirdiğini ve bu çağrışım üzerine Türkiye'den Brezilya'ya geldiklerini ifade etti.

Hatay'da inşaat işiyle uğraştığını söyleyen Özal, Brezilya'ya geliş amacını şu cümlelerle özetledi: "Kurbanın paylaşmak olduğunu buradaki vatandaşlara göstermek için geldik. İnsanların Müslümanlığa bakışını da bizim göstermemiz lazım. Müslümanlık buralara kötü manalarla geliyor. Aynı zamanda Müslümanlığın paylaşmak olduğunu da göstermek istedik. Umarım amacına ulaşır."

Mobilya işletmecisi bir diğer gönüllü işadamı Sabri Pehlivan ise Kurban vesilesiyle İslam'a ait bir güzelliği bu ülkeye taşımak istediklerini söyledi. Paylaşmaktan kastedilenin ihtiyaç sahibi insanlara yalnızca bir kaç kilo et dağıtmak olmadığını vurgulayan Pehlivan, inancından kaynaklanan birlik ve beraberlik mesajını bu et vasıtasıyla muhataplarına iletmeyi hedeflediklerini belirtti.

'ANLAMLI BİR FAALİYET'

Çok sayıda Brezilyalı gönüllünün de katıldığı organizasyonu değerlendiren Brezilyalılar, dağıtımın çok anlamlı olduğunu ve ihtiyaç sahiplerinin böyle anlamlı bir günde uzak coğrafyalardan gelen insanlar tarafından hatırlanmasının memnuniyet verici olduğunu ifade etti.

Projeye gönüllü katılanlardan Brezilyalı Aline Moneira, "Sosyal hizmetlerde gönüllü olarak çalışıyorum. Bu ailelerin çok yardıma ihtiyaçları olduğuna şahit oluyoruz. Bu yüzden et dağıtımı fakirlerin yüzünü güldüren ve onları çokça teşekkür ettiren bir faaliyet." dedi.

Başka bir gönüllü olan Jusinente Fernandes ise faaliyet hakkında şu değerlendirmeyi yaptı: "Çok güzel bir etkinlik. Bu insanlar yardıma muhtaçlar. Çoğunun evine et alma durumu yok. Kendilerine et verileceğini öğrenince mutlu oluyorlar. En azından benim et dağıttığım ailelerde bunu gördüm."

'KAPIMI ÇALANLARA MİNNETTARIM'

Sao Paulo'nın fakir bölgelerinden birinde yaşayan ve kendisine et yardımı ulaştırılan bir vatandaş şöyle konuştu: "Birçok insanın böyle bir yardıma ihtiyacı vardı. Bunu temin ettiğiniz için teşekkür ediyorum. Burası çok fakir bir mahalle. Birçok şeyimiz eksik. Ben kendim çok çocuklu bir aile olarak gecekonduda yaşıyorum. Ancak az ilerde başka bir gecekondu mahallesi var. Onların durumu bizden daha kötü."

"Birileri kapımı çaldı ve elime üzerinde numara yazan bir kağıt tutuşturarak bize et vereceklerini söyledi." diyen başka bir mahalleli, "Kocam işsiz ve şu an sokaklardan çöp toplayarak evi geçindirmeye çalışıyor. Bize yardım ettikleri için kendilerine çok teşekkür ediyorum." şeklinde memnuniyetini dile getirdi. CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Dünya Haberleri