Gönüllü Kadavra Olan Gazetecinin Cenazesi 2 Yıl Sonra Toprağa Verildi

2012 yılında hayatını kaybeden ve kadavra olarak kullanılması için bedenini bağışlayan Türkiye Gazeteciler Cemiyeti (TGC) üyesi Yaşar Sezginer, ölümünden 2 yıl sonra toprağa verildi. Babasının kadavra ve organ bağışına dikkat çekmek...

2012 yılında hayatını kaybeden ve kadavra olarak kullanılması için bedenini bağışlayan Türkiye Gazeteciler Cemiyeti (TGC) üyesi Yaşar Sezginer, ölümünden 2 yıl sonra toprağa verildi. Babasının kadavra ve organ bağışına dikkat çekmek için bunu gerçekleştirdiğini belirten Sezginer’in kızı Mehveş Isı, “Bunu çocuklara faydalı olması için, çocukların ufuklarını açmak için yaptı.” dedi.

2 yıl önce İzmir’de geçirdiği kalp krizi sonucu hayatını kaybeden Gazeteci Yaşar Sezginer (74), vefatından 5 yıl önce vücudunu tıp araştırmalarında kullanılmak üzere Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi'ne bağışlamıştı. Kadavra üzerindeki incelemelerin sona ermesinin ardından cenaze ailesine teslim edildi. Sezginer için 30 Ekim Perşembe günü Ege Üniversitesi’nde tören düzenlenmişti. Sezginer’in cenazesi öğle vakti İbni Kenan Camisi'nde kılınan cenaze namazının ardından Eyüp Sultan’daki aile mezarlığında toprağa verildi.

Babasının 4-5 yıl önce bağış yaptığını söyleyen Sezginer’in kızı Mehveş Isı, “Fakat ben bu bağışı çok ciddiye almamıştım. Şaka yapardı. Şaka yaptığını düşündüm. ‘Hiç gelmene gerek yok. Bana 3 İhlas 1 Fatiha okuyup, gönderirsin.’ derdi. Vefat gerçekleştiğinde ilk başta şaşırdım. Sonra onun kararına saygı duyduk." ifadelerini kullandı.

'400 ÖĞRENCİ KADAVRADAN FAYDALANDI'

Şu anda ikinci kez cenaze namazı kılındığına dikkat çeken Isı, “Babam, o zaman da kefenlendi ama toprağa vereceğimize hastane görevlileri teslim aldı. Bunu çocuklara faydalı olsun diye yaptı. Bugüne kadar 400 civarında öğrenci kadavradan faydalandı. Kadavra bağışını çocukların ufuklarını açmak için yaptı. Çok değerli bir bağış. Organ bağışı kadar değerli bir şey.” diye konuştu.

CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Türkiye Haberleri