'Gönüllerde ünlü olmayı istiyorum'

Konya'da yaşayan ve birçok filmde rol alan 48 yaşındaki Cahit Kaya, “Büyük şöhret ve parayı Allah, bana nasip etmesin. Benim amacım yüreklerde şöhret olmak. Ben insanları kazanmak istiyorum. Beni seven böyle sevsin” dedi

Konya dizi ve film sektörü içerisinde son yıllarda gelişme göstermeye devam ediyor. Konya tarihi ve kültürel dokusu ile filmlerde ve kliplerde öncelikli seçilen şehirler arasında sayılmaya başlandı. Konya'da yaşayan ve 5 yıl önce oyunculuğa başlayan Cahit Kaya, Konya'nın her yönü ile güzel bir şehir olduğunu, sanatı tutan ve sanata değer veren bir il olduğunu belirtti.

KONYA SANATLA DA  ARENA OLSUN

Konyaspor'un futbol anlamında gösterdiği başarısını, Konya taraftarının adını dünya çapında duyurduğunu, Konya'nın sadece futbol ile değil, sanatla da adından söz ettirmesi gerektiğini dile getiren Kaya, “İnsanın yaşadığı çevre çok önemlidir. Konya halkı, sanata destek çıkmasaydı ben şuan burada bulunmazdım. Konya'ya dizi ve film sektöründe yatırımlar yapılmaya başlandı. Konya güzel projeleri hak eden bir il. Bizden sonra gelecek nesillerin güzel bir noktada yer almasını istiyorsak,  Konya sanatta da arena olmalıdır” dedi.

SANATÇI KOLAY YETİŞMİYOR

Herkesin kendini sanatçı diye adlandırmasından rahatsızlık duyduğunu söyleyen Kaya, konuşmasını şöyle sürdürdü: “Sanat çok farklı bir şey. Hem büyük fedakarlıklar ister hem de sabır. Çünkü set ortamları televizyondan göründüğü kadar kolay değildir. Görünen yüzü kadar görünmeyen zorlu kısımları da vardır. Bir film ve dizi çekmek tahmin edilen kadar kısa ve kolayda değildir. Kendini sanatçı olarak nitelendiren insanlar iyi bilmelidirler ki, sanatçı halkın adamıdır. Sanatçı halk ile bir bütündür. Halkın derdine ortak olan kişidir. Sanatçı onlarca güzel duyguyu içinde barındıran, giyimi, oturuşu, kalkışı ile topluma örnek olan insandır. Sanatçı insanın yaşanmışlığı vardır. Sanatçı insanın yanında yaptığın sohbetten aldığın keyfin tarifi yoktur. Sanatçı insan, halkına güven veren insandır. Kendini yaşadığı çevreye ve rolüne adamış kişidir. Kısacası sanatçı önce yürekte yaşayan sonra rolünü icra edendir. Tüm bu güzelliklere sahip olmayan bir kişinin sanatçı olarak ifade edilmesi doğru olmaz.”

BİRÇOK FİLMDE ROL ALDIM

Sert bir mizaca sahip olan ve genellikle kötü rollerde oynayan Kaya, insanların sert mizacın altında yatan güzellikleri görmesi gerekliliğini de söyledi. Kendisini en çok etkileyen sahneyi de anlatan Kaya, “Birçok filmde oynadım. Sayısız insan ile tanıştım. Farklı farklı rollere girdim. Yapacağın işe notu veren halk olunca insanın sorumluluğu daha ağır oluyor. Genellikle toplum tarafından sevilmeyen rollerde oynadım. İşimi severek yaptım. Başarımın sırrı işimi severek yapmamdan geliyor. Set içindeki arkadaşlarımızla, yönetmenlerimiz ile güzel birlikteliklerimiz oldu. Aile sıcaklığında çekilen filmlerde başarı oranı hep daha yüksek olmuştur. Oynadığım bir filmde adamın birini, oğlunun gözü önünde rehin almıştık. O sahne çekilirken yaşadıklarımı anlatmamın tarifi yok. Çünkü bende bir babayım. Böyle bir durumun yaşanmasının ne kadar  zor olacağını çok iyi anlamıştım. Ama Allah'a çok şükür halk beni sevdi. Konya halkı bana çok ilgi gösterdi. Tekliflere açığım. Her şeyin nasip olduğunu da iyi biliyorum. Gerçekleştirilmesi düşünülen birkaç proje mevcut. Bu projelerde yer almak için hazırım” diye konuştu.

EMRE ÖZGÜL merhabahaber.com

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Gündem Haberleri