Gönüller Şehri Konya'yı hedef aldılar

Şehir magandalarının hedef aldığı Türbeönü Meydanındaki turizm amaçlı “Gönüller Şehri Konya” yazılı totem tabela onarılmayı bekliyor.

Konya’da Hz. Mevlana’nın Türbesinin bulunduğu tarihi mekanla ismi özdeş Türbeönü Meydanında bulunan ve Konya’ya gelen yerli ve yabancı turistlerin hatıra fotoğrafı çektirdiği “Gönüller Şehri Konya” yazılı totem tabela, şehir magandaları tarafından kırıldı. Selçuklu devletine yüzyıllardır başkentlik yapmış Konya, tarihi geçmişiyle de inanç turizminin merkezlerinden biri haline geldi. Müze şehir konumundaki Konya’yı yerli ve yabancı olmak üzere her yıl milyonlarca turist ziyaret etmekte ve sık sık kültür turları düzenlenmekte.

Büyük düşünür ve mutasavvıf Hz. Mevlana’nın Konya’da bulunan Türbesi, Türkiye’de Topkapı Sarayı ve Ayasofya Müzesinden sonra en çok ziyaret edilen mekanlar arasında da yerini almakta. Konya Büyükşehir Belediyesinin önceki yıllarda başlattığı Mevlana Kültür Vadisi Projesi kapsamında Hz. Mevlana’nın Türbesi ve Dergahı ile tarihi Selimiye Camiinin bulunduğu alan yeniden düzenlenerek bugünkü haliyle Türbeönü Meydanı olarak ismini almıştır.

Konya’yı ziyaret eden yerli ve yabancı turistler, Konya Büyükşehir Belediyesinin Türbeönü Meydanında turizm amaçlı olarak yaptırdığı “Gönüller Şehri Konya” yazılı totem tabelasının bulunduğu yerde, arka fonda Hz. Mevlana’nın Türbesi ve Selimiye Camii olacak şekilde hatıra fotoğrafı çektirmeyi de ihmal etmiyorlar. Konya’nın birkaç noktasında bulunan ve neredeyse Konya’nın simgelerinden biri haline gelen “Gönüller Şehri Konya” yazılı totem tabela, bugünlerde yine şehir magandalarının hışmına uğrayarak kırılmış bir vaziyette. Daha önce birkaç defa daha zarar verilen tabela yeniden onarılmayı bekliyor. Tabelanın kırılan harflerinin bu haliyle Konya’ya hiç yakışmadığını dile getiren civar esnafı ve vatandaşlar, tabelanın bir an önce tamir ettirilerek eski halini almasını istiyor.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Gündem Haberleri