Gönül Pınarı’ndan yardım rüzgarı

Gönül Pınarı Derneği kurulduğu ilk günden beri hız kesmeden ihtiyaç sahiplerine ulaşmaya, mazlumların yaralarına sarmaya devam ediyor. Dernek Başkanı Hüseyin Aladağ,

Gönül Pınarı Derneği genç ve vizyoner ekibi ile daha sivil toplum alanında yeni bir bakış açısı getirmeyi hedefliyor. Dernek kuruluşu ve faaliyetleri hakkında bilgi veren Dernek Başkanı Hüseyin Aladağ, “Daha önce çeşitli dernek kuruluşlarında çalışmalara katılmış gönüllü arkadaşlar ile birleşerek kurduğumuz dernek ile gidilmeyen yerlere gidip ihtiyaç sahipleri ile gönül köprüsü kurmayı hedefliyoruz” dedi

GÖNÜL KÖPRÜSÜ KURMAK İSTİYORUZ

Dernek kuruluşundan bahseden Aladağ, “Bir farkımız olsun gönüllere dokunalım diye geçen yıl nisan ayında daha önce farklı derneklerde görev yapmış gönüllü arkadaşlarla birleşerek eksik görülen ve yapılamayanı yapmak için yola çıktık. Gönül köprümüzle özellikle şehir merkezi dışında gidilmeyen yerleşim yerlerinde yaşayan ihtiyaç sahibi ailelere ulaşmak yani alan el ile veren el arasında gönül köprüsü olmak vizyonumuzla 8 -10 arkadaşla yola çıktık. Sadece hayır çalışmaları için bir araya gelen bu topluluğumuz 1 sene gibi kısa bir sürede 40’ı aşkın gönüllü arkadaşımız ile sayımız artırdık. İnşallah daha çok aileye daha çok mazluma el uzatmaya devam edeceğiz” diye konuştu.

EMANETLERİ EN İYİ ŞEKİLDE YERLERİNE ULAŞTIRMAYA ÇALIŞIYORUZ

Dernek çalışımları ile ilgili bilgiler veren Aladağ, “Derneğimizin faaliyet göstermeye başladığı ilk günden itibaren 100’den fazla aileye yardımda bulundu. Yeni bir dernek olduğumuz için şu an aylık sabit 50 civarında ailemiz var inşallah bu sayı artacaktır. Sürekli kontrol edip yardımda bulunduğumuz Bozkır, Doğanhisar, Bağlı, Taşkent, Balcılar, Tatköy mahallerinde yardım faaliyetlerinde bulunuyoruz yanlarında olmaya da devam edeceğiz. Yüzyılın felaketinde ilk gün ve sonraki günlerde insani yârdim araçları gönderdik. Bilinçli bir yardımla ilk 2 gün battaniye yastık, ayakkabı, elbise hijyen malzemeleri ilaç kefen kahvaltılık ve buna benzer acil ihtiyaçlar gönderdik. Depremden şehrimize gelen ve bize müracaat eden misafirlerimize temel ihtiyaç maddeleri ve kahvaltılık ve hijyen malzemeleri vermeye devam ediyoruz. Depomuzda bulanan tüm malzemeleri afet bölgesine ve bölgemize gelen depremzedelere gönderdik göndermeye devam ediyoruz. Yardımda bulunduğumuz ailelerimize bir kez değil, her zaman takip ederek ihtiyaçlarını gideriyoruz. Ailemizin ihtiyaçlarına göre listeler yapıp yardım kolilerini ayarlayıp yardım sahiplerine ulaştırıyoruz. Önümüzde Ramazan Bayramı var. Bayramda ailemizin çocukların ihtiyaçlarını en iyi şekilde karışlayacağız bize ulaşan yardımları yerlerine ulaştırmaya devam edeceğiz” ifadelerini kullandı.

YARDIMA MUHTAÇ AİLELERİMİZ İLE SÜREKLİ GÖRÜŞÜYORUZ

Yardım dağıtımında oldukça titiz ve dikkatli davrandıklarını belirten Aladağ, “Sosyal Yardımlaşma derneklerinin kullandığı program ile aynı eve aynı eve yardım yapmamaya gayret ediyoruz. Belediyeler, muhtarlar ile sürekli istişare ederek bölgede bulunarak gerçek ihtiyaç sahiplerine ulaşıyoruz. Üzerimizde bulanan ve hayırsever vatandaşlarımıza emanetlerini yardımların tam olarak ihtiyaç sahiplerine ulaştığından emin olmak istiyoruz. Yardım yapacağımız aileyi belirleyerek onların ihtiyaçlarını yerlerinde belirleyerek en ihtiyaç duyulan yardımı kendilerine ulaştırmak ve hayırseverlerimizin yardımların tam yerini ulaştırmak ve Allah rızasını kazınmak için ince eleyip sık dokuyoruz” diye konuştu.

DAHA ÇOK MAZLUMA ULAŞACAĞIZ

Yeni kurulan bir dernek olduklarını ve ilerleyen yıllarda daha çok mazluma ve ihtiyaç sahibine ulaşacaklarını belirten İnsani Gönül Pınarı Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Hüseyin Aladağ, sözlerini şöyle tamamladı: “Derneğimiz tamamen gönüllük esasına dayalı olarak çalışıyor. Herhangi bir maddi çıkar gütmeden sadece Allah rızası için çalışan ailesinden ve işinden arta kalan vakitlerde yardımlarımızın muhtaçlara ulaşması için çok çalışıyoruz. Yurtdışında özellikle Afrika, Uganda, Nijerya gibi bölgelerde Camii inşaatı, Su Kuyusu, Kurban organizasyonu, Yemek organizasyonu gibi faaliyetler yürütmeye devam ediyoruz. Dernek olarak 1 yılımızı yeni bitirdik inşallah bu düstur ve samimiyetle ile çalışarak yardımlarımızı daha çok aileye uluşturma gayretindeyiz niyetimiz daha hayırlı işlere imza atmak ümidiyle. Bugün bir fazla aileye yardım edebilir miyiz cabasındayız” şeklinde sözlerini tamamladı.

SAİT ÇELİK

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Gündem Haberleri