Gönen: Ülkeye sahip çıkacağız

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Konya Milletvekili Adayı Sait Gönen, ülkenin bölünmek istendiğini, bedeli ne olursa olsun Türkiyeye sahip çıkacaklarını söyledi.
Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Konya Milletvekili Adayı Sait Gönen, ülkenin bölünmek istendiğini, bedeli ne olursa olsun Türkiye’ye sahip çıkacaklarını söyledi.
MHP Konya İl Başkanlığı’nda milletvekili adayları Mustafa Kalaycı, Durmuş Ali Açıkel, Zuhal Ekici ve Habibe Sevil Altınışık ile birlikte basın toplantısı düzenleyen Sait Gönen, bir hekim olarak son günlerde Konya’da hekimlere yapılan fiziki saldırıları nefretle kınadığını belirterek, saldırıya maruz kalan meslektaşlarına geçmiş olsun dileğini iletti. Gönen, saldırıların altında yatan gerçek nedenin son yıllardaki uygulamalar ile hekimlik mesleğinin itibarsızlaştırılması olduğunu savundu.
10-16 Mayıs Engelliler Haftası içinde bulunulduğunu hatırlatan Gönen, engellilerinin yaşam şartlarının iyileştirilmesi gerekirken Konya’da kaldırımların, bina girişlerinin engelliler karşısında barikat gibi durduğunu ifade etti.
MHP Milletvekili Adayı Gönen, seçim çalışmaları çerçevesinde Konya’nın bütün ilçelerini, beldelerini ve bir kısım köylerini gezdiğini, ziyaretlerde çiftçinin, köylünün, dar gelirlinin ve esnafın problemlerini dinlediğini anlatarak, “Yani şehrimizin ekonomik ve sosyal MR’ nı çektik. Maalesef köylerin, beldelerin, ilçelerimizin boşaldığını ve Konyamızın göç verdiğini, doğduğu yerde doymayan hemşehrilerimizin çalışmak amacıyla başka şehirlere göç ettiğini gözlemledik. Tarım ve hayvancılığın artık can çekişmekte olduğunu ve bitirildiğini üzülerek gördük. 2002 yılında 2,5 kilogram buğday satarak 1 litre mazot alan çitçimiz bugün 6 kilogram buğdaya 1 litre mazot alabilmekte. Tarımsal sulamada çiftçimiz çok büyük sorunlar yaşamakta. Yılda bir kez ürün kaldıran hemşehrilerimiz her ay gelen elektrik faturaları ve onların gecikme faizleri altında ezilmektedir. Hayvancılığın geleceği süt inekçiliğine bağlı olduğu bilinmesine rağmen süt para etmemekte. Keşke iktidar temsilcisi arkadaşlarımızın dedikleri gibi refahımız artmış olsa, çiftçimizin, köylümüzün, dar gelirlimizin, esnafımızın yüzü gülüyor olsa, bunu kim istemez. Ama maalesef tablo bu ve rakamlarda bunu doğruluyor” dedi.

“TÜRKİYE’YE SAHİP ÇIKACAĞIZ”
Sait Gönen, hükümetin terörle mücadeleyi bırakıp müzakereye geçtiğini, ülkenin birliğini, bütünlüğünü, bin yıllık kardeşliğinin dönüşü olmayan bir sürece sürüklediğini ileri sürdü. 12 Haziran seçimlerinin bu nedenle çok önemli olduğunu ve Türkiye’ye sahip çıkacaklarını dile getiren Gönen, sözlerine şöyle devam etti; “Artık sokak ortasında emniyet mensuplarımıza tokat atılmakta. Anayasa el birliği ile çiğnenerek terör örgütü uzantıları YSK kararları geri alınarak milletvekili adayı yapılmakta. Ülkemizin bir bölgesinde terör örgütünün uzantıları kanun, hak, hukuk tanımamakta, iktidar ise maalesef bunları sadece seyretmektedir. Artık bu haddini bilmezler ‘Çok kötü şeyler olacak’ diyerek devlete kafa tutar hale gelmiştir. ‘Türkiye çok büyük bir ülke, bu kadar büyük ülkeyi bir başbakan idare edemez’ diyecek kadar pervasızlaşmışlardır. İşte tam bu şartlarda 12 Haziran Genel Seçimlerine gidilmektedir. Milletimiz için bu seçim bir kader ve karar anıdır. Ve bizlerde diyoruz ki, ‘Felek her türlü esbabı cefası toplasın gelsin, dönersek kahpeyiz millet yolunda bir azimetten.’ Milletimizi mutlu etmek, inansımızı huzurlu kılmak, devletimizi güçlü yapmak için bedeli ne olursa olsun Türkiye’ye sahip çıkacağız.”

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Politika Haberleri