"Gölde canlar gitmesin" diye yüzme havuzu yapıldı

Türkiye'nin en büyük tatlı su gölü Beyşehir Gölü'nde "canlar gitmesin" diye kendileri için açılan özel havuzda yüzmeyi öğrenen çocuklar, ardından gölde yüzmenin keyfini yaşıyor.

Türkiye genelinde yaz aylarında artan boğulma vakaları üzerine, Beyşehir Belediyesi harekete geçti. Belediye tarafından, gölün hemen kıyısına kısa sürede hazırlanan yüzme havuzunda çocuklara yüzme öğretiliyor.

Beyşehir Belediye Başkanı Murat Özaltun, "Beyşehir Gölü zaten büyük bir yüzme havuzu, ayrıca havuz yapmaya ne gerek var" eleştirilerine rağmen, çocuklar için özel yüzme havuzu yaptırdıklarını söyledi.

Havuzun, çocuklardan yoğun ilgi gördüğünü anlatan Özaltun, yetişkinler ve bayanlar için de önümüzdeki dönemde yarı olimpik havuz yaptırmayı planladıklarını belirtti.

Kıyıdaki havuzda yüzmeyi en iyi şekilde öğrenen çocukların, daha sonra gölde yüzebildiklerini dile getiren Özaltun, şunları kaydetti:

"Yaz aylarında Türkiye'nin birçok yerinde artan boğulma vakaları maalesef Beyşehir Gölü'nde de yaşanabiliyor. Çocuklarımız yüzme bilmediğinden canlarından oluyor. Çocuklarımız çok kıymetli, onları çok seviyoruz. Hedefimiz; öncelikle onlara yüzmeyi öğretip, sonra gölde yüzmelerini sağlamak. Göl kıyısında 6 metre eninde, 12 metre genişliğinde, derinliği 1,35 metre olan bir havuz yaptırdık. Havuzun, devir daim sistemiyle sürekli temiz kalması sağlanıyor."

Havuzda çocuklara yüzme dersi veren Mahmut Çay ise kursların yaz sonuna kadar süreceğini ifade etti.

Beyşehir'de daha önce yüzme havuzu olmamasının büyük eksiklik olduğunu vurgulayan Çay, "Boğulma haberlerini üzüntüyle takip ediyoruz. Sadece 1 Haziran-10 Temmuz arasında 83 kişi boğularak can vermiş. Bunlardan 42'si de çocuk. Çocuklarımıza yüzmeyi öğretmemiz gerekiyor. Bunu da en iyi şekilde havuzlarda doğru teknikleriyle öğretebiliriz. Beyşehir Gölü'nde yüzen çocukların böyle bir tehlike yaşamaması için burada öğretilen yüzmenin büyük önemi var. Yüzme öğrettiğimiz çocukların sosyal hayatta ve diğer faaliyetlerinde de başarılı olacağını düşünüyorum. Kötü alışkanlıklardan uzak durmuş olacaklar, yüzme sporunu öğrenerek öz güvenleri artacak. Buradaki kurslarımızda ilk etapta yüzmenin temel tekniklerini öğretmeye çalışıyoruz. İleriki aşamalarda ise serbest, sırt üstü, kurbağalama ve kelebek stille yüzmeyi öğreteceğiz."

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

İlçeler Haberleri