Golan Tepeleri'ndeki Filipin Askerleri De Kuşatma Altında

İsrail işgali altındaki Suriye toprağında BM barışgücü olarak görev yapan Filipin askerleri ile Suriyeli silahlı muhalifler arasında çatışma çıktı.Filipinler Ordusu'ndan yapılan açıklamada, sabah saatlerinde bölgedeki bir kampın saldırıya...

İsrail işgali altındaki Suriye toprağında BM barışgücü olarak görev yapan Filipin askerleri ile Suriyeli silahlı muhalifler arasında çatışma çıktı.

Filipinler Ordusu'ndan yapılan açıklamada, sabah saatlerinde bölgedeki bir kampın saldırıya uğradığı fakat askerlerin durumunun iyi olduğu belirtildi.

FİJİ ASKERLERİNİN DURUMU İYİ

Birleşmiş Milletler (BM), perşembe günü aynı bölgede bir grup silahlı militanlar tarafından rehin alınan 44 barışgücü askerinin sağlık durumlarının iyi olduğu ve güvende bulunduklarını bildirdi.

BM, 28 Ağustos Perşembe sabahı BM Geri Çekilme Gözlemci Gücü'nde görev yapan 44 Fijili askerin bulundukları yerden alındıklarını hatırlatarak, ‘‘Sağlık durumlarının iyi ve güvenli bir yerde bulundukları bildirildi.’’ denildi.

BM kuşatma altında kalan barışgücü askerleri ile de UNDOF’un düzenli olarak temasda olduğunu, sağlık durumlarının iyi olduğunu ve zarar görmediklerini aktardı.

BM, rehin alınan barışgücü askerlerinin ne zaman serbest bırakılacağına dair ise bir açıklamada bulunmadı. BM’nin yazılı açıklamasında barışgücü askerlerinin ‘‘rehin’’ alındığı ibaresini kullanmaması dikkat çekti. CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Dünya Haberleri