Göktürk 2 Uzaya fırlatıldı

Türkiye'nin yüksek çözünürlüklü yerli keşif uydusu Göktürk-2, Çin'deki Jiuquan Fırlatma Üssü'nden Türkiye saati ile 18.12'de uzaya fırlatıldı.

Türkiye'nin yüksek çözünürlüklü yerli keşif uydusu Göktürk-2, Çin'deki Jiuquan Fırlatma Üssü'nden Türkiye saati ile 18.12'de uzaya fırlatıldı.

Uydu ODTÜ yerleşkesindeki TÜBİTAK Uzay'da düzenlenen Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, TBMM Başkanı Cemil Çiçek, Genelkurmay Başkanı Org. Nejdet Özel'in Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Nihat Ergün'ün de canlı bağlantı ile katıldığı bir törenle uzaya gönderildi.
 
ŞÜKRANLARIMI SUNUYORUM
 
Başbakan Erdoğan yaptığı konuşmada 'Göktürk 2 adını verdiğimiz yerli uydumuz uzaya fırlatıldı. Biz de uydumuzun fırlatma aracından başarıyla ayrıldığını gördük. 1 saat sonra Norveç'teki istasyondan ilk sinyali alacağız. Ankara'daki yer istasyonundan da 21.30 civarı ilk sinyali alacağız. Yüzde 80'in üzerinde yerli üretim olan bu uyduyu inşa eden bilim insanları ve mühendislere şükranlarımı sunuyorum.' dedi.
TARİHİ BİR AN
 
Başbakan 'Bugün Türkiye için miletimiz için tarihi bir anı hep birlikte yaşıyoruz. Türkiye olarak geçmişte de uzaya uydu gönderdik ancak bugün gönderdiğimiz Göktürk-2 uydusu bu alanda artık iddia sahibi bir ülke olduğumuzun da somut ispatı oldu. Şu anda kendi uydusunu imal edebilen 25 ülkeden biri konumuna yükseliyoruz' dedi.
 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Teknoloji Haberleri