Gökdağ: Çok Güzel Yaşam Vadiyle Getirilen Suriyeliler Ortada Bırakıldı

Suriye meselesi başladığından bu yana sürecin iyi yönetilemediğini belirten CHP Gaziantep İl Başkanı Mehmet Gökdağ, “Çok güzel yaşam vadiyle getirilen Suriyeliler ortada bırakıldılar, Gaziantep halkıyla başbaşa bırakıldılar. Biran...

Suriye meselesi başladığından bu yana sürecin iyi yönetilemediğini belirten CHP Gaziantep İl Başkanı Mehmet Gökdağ, “Çok güzel yaşam vadiyle getirilen Suriyeliler ortada bırakıldılar, Gaziantep halkıyla başbaşa bırakıldılar. Biran önce bu insanlar kayıt altına alınmalı. Gaziantep'in taşıyabileceği kadar Suriyeli Gaziantep'te, taşımayacağı yük ise diğer şehirlere dağıtılmalıdır.” dedi.

Suriye meselesi yüzünden Gaziantep'in zarar gören illerin başında geldiğini dile getiren CHP İl Başkanı Mehmet Gökdağ, son yaşanan göç dalgası ile bu zararın daha da artacağını vurguladı. Kobani bölgesinden gelerek sınırı geçen insanların kayıt altına alınmadığına dikkat çeken Gökdağ, “500 binin üzerinde Suriyelinin olduğu görülüyor, ne yaptıkları belli değil. Sınırlarımız delik deşik, kimin girip çıktığı da belli değil. Bu Gaziantep'te hem ekonomik, hem sosyal, hem de güvenlik açısından çok ciddi sorunlar oluşturuyor.” dedi.

'MEMURLAR ARTIK GAZİANTEP'TEN TAYİN İSTER DURUMA GELDİ'

"Suriye politikasının yanlış yürütülmesi Gaziantep'i her anlamda ciddi olarak sıkıntıya sokmuştur." diyen Gökdağ, “Ev kiraları arttı, evlenmek isteyenler ev bulamadı. Memurlar artık Gaziantep'ten tayin ister duruma gelmişlerdir. Bu durum bu şekilde devam ederse Gaziantep'te çok ciddi sıkıntılar yaşayacak.” diye konuştu.

Sınır güvenliğinin sağlanarak giriş çıkışların kayıt altına alınması gerektiğine dikkat çeken Gökdağ, “Kobani bölgesinden Türkiye'ye girişler var. O girişlerin de kontrollü yapılmasını söylüyoruz. Elbette yardıma ihtiyacı olan kişilere el uzatmak bizim görevimiz. Ama bu devlet ciddiyeti içinde yapılmalı, güvenli bir şekilde yapılmalı, kayıtlı bir şekilde yapılmalı. Biran önce Gaziantep'in ve Türkiye'nin sınır güvenliği yapılmalı. Gaziantep'te bulunan Suriyeliler kayıt altına alınmalı.” açıklamalarına yer verdi.

Sadece Gaziantep halkının değil, gelen Suriyeli vatandaşlar da sıkıntı yaşadığını belirten Gökdağ, şunları kaydetti: “Çok güzel yaşam vadiyle getirilen Suriyeliler ortada bırakıldılar, Gaziantep halkıyla başbaşa bırakıldılar. Biran önce bu insanlar kayıt altına alınmalı. Gaziantep'in taşıyabileceği kadar Suriyeli Gaziantep'te, taşımayacağı yük de diğer şehirlere dağıtılmalıdır. Çünkü toplumda giderek bu konudaki huzursuzluklar artıyor. Güvenlik zafiyetleri ciddi anlamda yüksek boyutlara çıktı. Dün Gaziantep'te el bombası ve mermiler bulundu. Bunlar bir şeylerin habercisi mi? Umarım olmaz, Gaziantep'te huzur ve güven içerisinde vatandaşlarımız yaşamaya devam eder.”

'GAZİANTEP'TE CİDDİ ANLAMDA IŞİD TEHLİKESİ VAR'

Şehirde ciddi anlamda IŞİD tehlikesinin olduğuna dikkat çeken Gökdağ, “Yetkili ağızlardan bu konuda herhangi bir açıklama yok. Doğrulama ya da yalanlama da yok. Gaziantep halkı bu konuda açıklama bekliyor. Bölge sıcak günler yaşıyor. Bu işin artık siyasi anlayış farkı kalmadı, bütün yurttaşlar olarak el ele vermeliyiz.” dedi. CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Türkiye Haberleri