Gökçüoğlu: Kalifiye Meslek Elamanı Yetiştirilmesi İçin Eğitimle İç İçeyiz

Ege Bölgesi Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı İbrahim Gökçüoğlu, reel sektörde kalifiye eleman yetiştirilmesi ve nitelikli gençlerin istihdam oranının artırılması amacıyla oda olarak meslek liselerinden meslek yüksek okullarına...

Ege Bölgesi Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı İbrahim Gökçüoğlu, reel sektörde kalifiye eleman yetiştirilmesi ve nitelikli gençlerin istihdam oranının artırılması amacıyla oda olarak meslek liselerinden meslek yüksek okullarına hatta fakültelere kadar eğitimle iç içe olduklarını söyledi.

2006 yılında kurulan ve merkezi Almanya’nın Köln kentinde bulunan Türk-Alman Akademisyen ve Öğrenciler Platformu Derneği (TD-Platform), Ege Bölgesi Sanayi Odası’nı ziyaret etti. TD-Platform Başkanı Caner Aver liderliğindeki 20 kişilik heyete ev sahipliği yapan EBSO Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı İbrahim Gökçüoğlu, geçmişi 8 bin 500 yıla dayanan İzmir’in ticaret ve sanayi alanındaki birikimine dikkat çekti. EBSO’nun gıdadan tekstile, makineden otomotiv ve yan sanayisine, plastikten petrokimyaya, inşaattan demir çeliğe, elektronikten enerjiye kadar 64 değişik sektörde faaliyet gösteren sanayicileri çatısı altında topladığını vurgulayan Gökçüoğlu, bu sektörlerin ihtiyaç duyduğu nitelikli elemanların yetiştirilip kazanılmasında da büyük çaba gösterdiğini anlattı.

İbrahim Gökçüoğlu, “Üniversitedeki bilgi birikimini sanayiye aktarmak, Ar-Ge ve inovasyonla fark oluşturmak İzmir’deki üniversitelerimizle Üniversite Sanayi Koordinasyon Kurulu’nu kurduk. Akademisyenler işletmeleri daha yakından tanıyor. Endüstriyel Deneyim Sertifikası programıyla üniversite öğrencileri işletmelerde 2 bin saat çalışarak mezun olduklarında eğitimini aldıkları konularda proje yapıp uygulayabilir hale geliyor. Teknik Eğitim Çalışma Grubumuz, meslek liseleriyle iç içe. Mesleki ve teknik eğitimde tercihler önemli, günceli yakalamak istiyoruz. Nitelikli üretimle dünya pazarlarında rekabet edebilmek için bunu sağlayacak insan kaynağını yetiştirme konusunda farkımızı net olarak görebilirsiniz.” dedi.

İzmir’de Alman sermayeli ve ortaklı 53 firmanın üretim yaptığını, Türk Alman İşadamları ve Akademisyenleri Derneği’nin (TAİAD) faaliyet gösterdiğini anlatan EBSO Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Gökçüoğlu, şunları söyledi: “Almanca eğitim veren ve üniversite olma yolunda ilerleyen eğitim kurumları var. En büyük üretimini İzmir’de gerçekleştiren Alman sermayeli şirketler var. Almanlar İzmir’e yabancı değil. İşbirliğinde yeni bir yol haritasın gerekiyor. İzmir’e geniş açıdan bakın, çünkü burası cazibe merkezi.”

YENİ ROTA İZMİR

TD-Platform Başkanı Caner Aver de, Alman ağırlığının artması, Almanya’dan nitelikli göç edenlerin tercih etmesi nedeniyle bu yılki eğitim ve kültür gezisini İzmir’e düzenlediklerini bildirdi. Aver, “Türkiye’nin farklı bir yanını tanımak, üyelerimizin bilimsel ve kültürel beklentilerini karşılamak amacıyla İstanbul’dan sonra İzmir’i önemsiyoruz. Nitelikli personel fırsatını değerlendirmek arzusundayız. Almanya’nın önemli bir sivil toplum kuruluşu olarak işbirliği yapmak, İzmir ile Almanya arasında köprü olmak istiyoruz. Türkiye dışında yaşayan ve okuyan gençlerimizin katılımını ve eğitim düzeyini artırmak, imkanların gençlerimize tanıtılması ve iş dünyasında kariyer geliştirmelerini sağlamayı amaçlıyoruz.” diye konuştu. CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Yerel Haberleri