Gökbel çalışmalarını değerlendirdi

Göreve geldikleri günden bu yana gündemlerinde olan konuları değerlendiren Selçuk Üniversitesi (SÜ) Rektörü Prof. Dr. Hakkı Gökbel, "Geleceğimizi planlama adına kapsamlı bir çalışma yürütüyoruz" dedi.

Göreve geldikleri günden bu yana gündemlerinde olan konuları değerlendiren Selçuk Üniversitesi (SÜ) Rektörü Prof. Dr. Hakkı Gökbel, "Geleceğimizi planlama adına kapsamlı bir çalışma yürütüyoruz" dedi.
Selçuk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hakkı Gökbel ile Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Tahir Akgemci, Prof. Dr. Mehmet Musa Özcan ve Prof. Dr. Mustafa Şahin, Diş Hekimliği Fakültesi'nin Akademik Kurul Toplantısı'na katıldı. Toplantıda konuşan Rektör Prof. Dr. Hakkı Gökbel, Üniversite yönetimi olarak öğretim üyelerine daha yakın olmak ve birimlerin sorunlarını yerinde incelemek amacıyla fakültelerin akademik kurul toplantılara katıldıklarını, bundan sonra programı el verdiğince de katılacağını söyledi. Göreve geldikten sonraki çalışmalarını değerlendiren Rektör Gökbel, "Geçtiğimiz haftalarda bir arama konferansı uyguladık. Üniversitemizin gelişimi için ortak akıl aradık. Öncelikle üniversitemizle ilgili mevcut durumun fotoğrafını çekmek istedik. Öğretim üyelerimizin fikirlerini aldık. Öğrencilerimize de bu konuda bir anket uyguluyoruz. Şu ana kadar 40 binden fazla öğrencimiz ankete katılarak görüşlerini bildirdi. Diğer paydaşlarımızın da görüşlerine başvuracağız. Geleceğimizi planlama adına kapsamlı bir çalışma yürütüyoruz" dedi.
İLÇELERLE İLGİLİ KARAR ANKARA’NIN
Meram Tıp Fakültesi, Ahmet Keleşoğlu Eğitim Fakültesi ve İlahiyat Fakültesi’nin ayrılmasını da değerlendiren Prof. Dr. Gökbel, "Üniversitemiz bünyesinden üç fakültenin ayrılması ile ilgili süreç halen devam ediyor. Meram Tıp Fakültesi Hastanesi'nin ayrılması ile doğan gelir kaybımızı telafi etmek için girişimlerimiz sürüyor. Özellikle BAP gelirlerimizin düşmemesi için tedbirler alıyoruz. İlçelerde bulunan bazı fakülte ve meslek yüksekokullarımızın diğer devlet üniversitesine bağlanması ile ilgili iki üniversitenin oluşturduğu komisyonun çalışmalarından sonuç çıkmadı. Konuyla ilgili iki üniversite arasında imzalanan anlaşmazlık protokolü YÖK'e gönderilecek. Bu konudaki kararı Ankara verecek" şeklinde konuştu.
KAMPÜS YENİDEN DÜZENLENİYOR
Alaeddin Keykubat Kampüsü’nü iyileştirmek ve daha da güzelleştirmek için çalışma başlattıklarını belirten Rektör Prof. Dr. Gökbel, "Kampüsteki ağaçlandırma çalışmalarını artırarak, yolları yayaların lehine olacak şekilde yeniden düzenliyoruz. Kampüs araç trafiğini rahatlatacak düzenlemeler yaparak, otopark alanları oluşturacağız. Ayrıca kampüs güvenliğini artırmak için de girişimlerimiz sürüyor. Mobese ihalesine çıkmak üzereyiz. Mobese kameraları yerleştirildiğinde bu kameralar kampüsün tamamını görecek. Kampüs güvenliği ve ulaşımı konusunda diğer paydaşlarımızdan da destek alıyoruz" diye konuştu.
Diş Hekimliği Fakültesi’nin akademik kurul toplantısının ardından Rektör Prof. Dr. Hakkı Gökbel ile rektör yardımcıları Selçuk Üniversitesi İleri Teknoloji Geliştirme Merkezi'ni ziyaret ederek, merkezin çalışmalarına ilişkin bilgi aldı.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Eğitim Haberleri