Göğsündeki çelik çubukla hayata tutundu

Konya'da halk arasında güvercin göğsü olarak bilinen göğüs kafesinde çıkıklık hastalığı nedeniyle zor günler yaşayan genç, göğüs tedavisinde kullanılan çelik çubuğun başarılı bir operasyonla göğsüne yerleştirilmesi sonucu sağlığına kavuştu.
Haldun Mehmet Önal (16) doğuştan halk arasında güvercin göğsü olarak bilinen Pectus Carinatum (göğüs kafesinde çıkıklık) hastalığı nedeniyle Selçuk Üniversitesi Meram Tıp Fakültesi Hastanesine başvurdu.

İlk başlarda çok belirgin olmayan ancak yaşı ilerledikçe göğüs kafesindeki şekil bozukluğu belirginleşen Önal, göğüs tedavisinde kullanılan çelik çubuk başarılı bir operasyonla göğsüne yerleştirildi. Önal'ın, göğsündeki çubuk bir kaç yıl sonra tekrar ameliyatla alınacak.
Önal'ın babası Ahmet Önal (46), oğlunun göğsündeki şekil bozukluğunun yaşı ilerledikçe daha belirgin hale geldiğini söyledi. Bu durumdan oğlu Haldun'un çok etkilendiğini belirten Önal, ''Haldun adeta eve kapandı. Çünkü çevresindekilerin dikkatli bakışlarından rahatsız olmaya başlamıştı. Hatta göğüs kafesindeki çıkıklığı gizlemek için geniş ve büyük elbiseler giyiyordu. Rahat edemiyordu. Ancak bakışları bu şekilde engelleyebiliyordu. Oğlum en çok bu durumdan psikolojik olarak etkilendi'' dedi. Oğlunun, göğüs çıkıklığından kurtulmak için adeta doktorlara yalvardığını anlatan Önal, ''Doktorlar ameliyat günü hastaneye gelmemizi istedi. Haldun bu duruma razı olmadı ve çok önceden hastaneye yattı. Ameliyat olmadan hastaneden ayrılmayacağını söyledi. Öyle de oldu'' diye konuştu. Selçuk Üniversitesi Meram Tıp Fakültesi Hastanesi Göğüs Cerrahi Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Doç. Dr. Tamer Altınok, Konya'da böyle bir ameliyatın ilk defa gerçekleştirildiğini dile getirdi.

 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Sağlık Haberleri