Göçük Olan Tünel İnşaatında İnceleme

Rize’de, tünel inşaatında meydana gelen göçükte bir işçinin ölmesi ve üç işçinin yaralanmasının ardından inceleme başlatılarak tüneldeki çalışmalar durduruldu.Rize’de dün akşam üzeri, Rize-İkizdere karayolu üzerindeki tünel...

Rize’de, tünel inşaatında meydana gelen göçükte bir işçinin ölmesi ve üç işçinin yaralanmasının ardından inceleme başlatılarak tüneldeki çalışmalar durduruldu.

Rize’de dün akşam üzeri, Rize-İkizdere karayolu üzerindeki tünel inşaatında meydana gelen göçük sonrası bir işçi hayatını kaybederken üç işçi de yaralandı. Göçük sonrası çalışmaların durdurulduğu tünel inşaatında Rize Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından inceleme başlatıldı. İş güvenliği uzmanları ve inşaat mühendislerinin hazırlayacağı raporlar doğrultusunda incelemeler tamamlanarak savcılığa verilecek.

İŞÇİLERDEN BİRİNİN DURUMU KRİTİK

Olayda yaralanan ve durumu ağır olan 26 yaşındaki Birol Tombul’un tedavisi Recep Tayyip Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde sürüyor. Aynı hastanede tedavi olan işçilerden Yusuf Tonbaş taburcu edilirken, Rize Devlet Hastanesi’nde yatan bir başka işçi Mustafa Çom’un ise tedavisi devam ediyor. Olayda hayatını kaybeden 6 çocuk babası 53 yaşındaki Mustafa Çoban’ın ise cenazesinin memleketi Ordu’nun Ünye ilçesine gönderildiği öğrenildi.

Olayda yaralanan Mustafa Çom, gazetecilere yaptığı açıklamada, “Göçük aniden geldi. Bir anda ne olduğunu anlamadık. Kaçamasaydık hepimiz hayatımızı kaybedebilirdik. Ben göçük altında kalmadım. Kendimi kurtarırken ağaç ayağıma vurdu, yaralandım. Sanki deprem olmuş gibi toz duman birbirine karıştı.” dedi.

CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Türkiye Haberleri