Göbek Eritme Egzersizleri

Karın bölgesi vücudun en çok ve en hızlı yağlanan bölgelerinden biridir. Olaya farklı bir açıdan bakacak olursak ta vücudumuzun tam orta bölgesinde yer aldığı için insanı çok kilolu gösterir.

Karın bölgesi vücudun en çok ve en hızlı yağlanan bölgelerinden biridir. Olaya farklı bir açıdan bakacak olursak ta vücudumuzun tam orta bölgesinde yer aldığı için insanı çok kilolu gösterir. Göbek problemi olan insanların yaşam standartlarındaki düşüş kaçınılmaz bir durumdur. Göbek bölgesindeki kaslar sadece belirli hareketler yapıldığında, belirli egzersizler uygulandığında çalıştığı için göbek bölgesinde normalden daha fazla yağlanma görülmektedir.

Göbek bölgesini eritmek için belirli ve özel hareketler egzersizler yapmak gerekmektedir. Göbek bölgesindeki yağların eritilmesi zor ve uzun bir süreçle olmak birlikte hareketlerin doğru yapılmasına ve düzenli uygulanmasını da bağlıdır. Göbek eritme egzersizleri düzenli ve doğru yapılmadığı taktirde göbeğin eski haline dönmesi pek zaman almamaktadır. Saatlerce çalışıp göbeğinizi eritseniz bile egzersizlere en ufak bir ara vermeniz halinde bölgenin tekrar yağlanmasına neden olacaktır. Göbek eritme egzersizlerini düzenli ve doğru yapmak çok büyük bir öneme sahiptir. Göbek eritme ile ilgili Türkiye'nin  kaynağı haber.com internet sitesinden sizlere çeşitli bilgiler sunmaya çalıştık.

Göbek Eritmek İçin Karın Bölgesi Egzersizleri:

Mekik:Herkesin aşina olduğu bir egzersizdir. Yumuşak bir yere sırt üstü uzanın ve öne doğru bükülün. İsteğe bağlı olarak dizinizi de bükebilirsiniz. Kafanızı yüksek mesafelere kaldırmanıza gerek yoktur. Karın kaslarınızın çalıştığını hissedecek kadar bükülmeniz yeterlidir. Yapabildiğiniz kadar tekrarla kendinizi çok zorlamadan üç set yapınız.

Ters Mekik: Yere yer üstü uzanıp ellerinizi ensenize kavuşturduktan sonra üst bedeninizi arkaya bükebildiğiniz kadar bükün. Belinizi çok fazla zorlamayın. Yirmi tekrardan dört set yaparak hareketi bitirin.

Bacak Kaldırma: Sırt üstü yere uzanın ve bacaklarınızı dümdüz dizlerinizi bükmeden yukarı kaldırın. İki saniye bekledikten sonra indirin. Yapabildiğiniz kadar tekrarla üç set yapınız.

Bacak Çekme: Göbek eritmek için son olarak tekrardan yere sırt üstü uzanın. Dizlerinizi karnınıza çekin ve bükülebildiğiniz kadar bükülün. Dizlerinizi tekrardan ileri uzatın fakat yere değdirmeyin. Yapabildiğiniz kadar tekrarla üç set yaparak çalışmayı bitiriniz.

Göbek eritmek için yaptığımız bu hareketlerin tekrarlarını maksimum sayıda yapmaya özen göstermelisiniz. Vücut belli bir sayıdan ve tekrardan sonra yağları parçalamaya başlar bu yüzden az tekrar yapıp bırakacağınız hareketler, pek yararlı olmayacaktır.  Elli, altmış hatta yüz gibi rakamlara ulaşmak için kendinizi zorlayın.  Her gün daha da dayanıklı hale geleceksiniz. Bu yüzden her gün tekrar sayılarını arttırın.  Bütün bu hareketler tek başlarına yeterli olmazlar. İyi sonuçlar alabilmek için her gün çalışmalardan sonra yürüyüş yapın ve beslenmenize özen gösterin.  Vakit kaybetmeden çalışmalara başlayın ve düzenli yapın!

Kaynak: 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Türkiye Haberleri