Goalballda Konya takımları elendi

Türkiye Görme Engellileri Spor Federasyonu faaliyet programı dahilinde bulunan ve Konyada yapılan Goalball Grup Eleme maçları bugün yapılacak ödül töreni ile sona erecek

Türkiye Görme Engellileri Spor Federasyonu faaliyet programı dahilinde bulunan ve Konya’da yapılan Goalball Grup Eleme maçları bugün yapılacak ödül töreni ile sona erecek. 100. Yıl Spor Salonunda yapılan şampiyonada 30 bayan 45 erkek takımı gruptan çıkma mücadelesi veriyor. 5’erli gruplar halinde oynanan karşılaşmalar sonrasında gruplarında ilk 2’ye giren takımlar bir üst tura yükselecek. Daha sonra ise ilk 3 giren takım lige katılma hakkı elde edecek. Bu müsabakalarda Konya’yı Selçuklu Görme Engelliler Kulübü ve Mevlana Görme Engelliler Kulübü temsil ediyor. Mevlana Engelliler Kulübü F Grubunda Malatya, İzmir Aktif,  Manisa Spil ve İstanbul takımları ile mücadele ediyor. Temsilcimiz bu maçlarda Malatya’yı 8-4 yendi. İzmir Aktif takımına 5-3 yenildi. Manisa takımını 5-1 yendi. Ve son maçında İstanbul’a 6-4 yenilerek tur şansını kaybetti. Diğer temsilcimiz Selçuklu Görme Engelliler Kulübü ise B Grubunda tur şansını kaybetti. Selçuklu Görme Engelliler Kulübü Adıyaman, Afyon, Ordu ve Ankara takımları ile mücadele etti. Temsilcimiz ilk maçında Adıyaman ile berabere kaldı ve diğer maçlarını kaybetti ve bir üst tura yükselemedi.

Mevlana Engelliler Kulüp Başkanı Mustafa Kandemir, Konya yapılan bu organizasyona son yılların en yoğun katılımının olduğunu ifade etti. Kandemir, “ Konya yoğun katılımlı bir goalball organizasyonuna ev sahipliği yaptı. En geniş katılımlı bu organizasyona katılım sağlayan tüm yetkililere sonsuz teşekkür ediyorum. Böyle bir organizasyonun Konya’da yapılması bizim için güzel bir olay. İyi bir organizasyon olduğunu düşünüyorum. Bu elemelere katılan kulüplerimiz memnun bir şekilde buradan ayrılıyorlar. Konya’nın tanıtımına büyük katkıda bulunduğumuzu düşünüyorum. Eleme maçları bugün yapılacak ödül töreni ile sona erecek. 3 bayan ve 3 erkek takımı bir üst lige yükselecek. Ödül törenimize tüm Konya halkını kamu kurum ve kuruluşların yetkililerini bekliyoruz” diye konuştu.    

 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Konya Spor Haberleri