Girne Amerikan Üniversitesi yeni öğrencilerini bekliyor

Girne Amerikan Üniversitesi (GAÜ) ve Kıbrıs Amerikan Üniversitesi Konya Temsilciliği tarafından özel okulların temsilcileri ve basın mensupları ile üniversite tercihlerinin başlaması nedeniyle bir basın toplantısı düzenlendi.

Kule Sini Restorant’ta düzenlenen toplantıya, GAÜ Tanıtım Koordinatörü Sezer Karabulut, GAÜ Konya Temsilcileri Sami Başgil ve Yaşar Kemal Özal ile Kıbrıs Amerikan Üniversitesi Tercih Uzmanı Hande Çiçek katıldı. Toplantıda konuşan GAÜ Konya Temsilcisi Sami Başgil, “Girne Amerikan Üniversitesi olarak eğitimin bir birikim ve gelenek olduğunu ifade ediyoruz. Kökleşmiş ve kendilerini yenileyen üniversiteler hep ön plandadırlar. 50. yılına emin adımlarla ilerleyen GAÜ adanın kurulan ilk üniversitesi olmuştur. Avrupa’nın da en büyük Amerikan üniversitesi olmuştur. 7 ülke tek üniversite sloganı ile gençlere uluslararası bir gelecek sunuyoruz. Üniversite adaylarının tercih aşamaları ve kayıt sonrasında Konya ofisi olarak hizmet veriyoruz. Bizler Konya’dan veya diğer şehirlerden üniversitemize gidecek öğrencilere rehberlik sunuyoruz” dedi.

KKTC ÖĞRENCİ ÜLKESİ GİBİ

GAÜ Tanıtım Koordinatörü Sezer Karabulut ise yaptığı konuşmada, “Biz tam anlamı ile uluslararası bir üniversiteyiz. Üniversite öğrencilerinin yüzde 65’i Türkiye’dendir. Yüzde 5’i KKTC, geri kalanı ise diğer ülkelerdendir. Yaklaşık 130 farklı ülkeden öğrencimiz var. KKTC’nin ilk üniversitesiyiz. 33 yıllık birikimimiz ile gerçekten başarılı bir eğitim kurumuyuz. Pilotaj, hukuk, sağlık gibi bölümlerle fark yaratıyoruz. KKTC öğrenciler için oluşturulmuş bir ülke gibi. Özellikle Girne şehri öğrenciler için bulunmaz bir fırsat. Diğer ülkelerdeki kampüslerimizde öğrencilerimiz ekstra ders alabiliyor. Burslarımız 7 yıl boyunca kesintiye uğramıyor” ifadelerine yer verdi. İlk üç tercihe burs seçenekleri bulunduğunu söyleyen Karabulut, şu ifadelere yer verdi: “İlk tercihe yüzde 50 indirim bulunuyor. Kıbrıs’ta 10 yıldır yaşıyorum. Gerçekten güvenli bir ülke. Aileler güvenle evlatlarını gönderebilir. Yurt imkanlarımız da mevcut. Sanılanın aksine Kıbrıs pahalı bir ülke değil.

SAĞILIKLI BİR TERCİH İÇİN ÇALIŞIYORUZ

Kıbrıs Amerikan Üniversitesi (KAÜ) Tercih Uzmanı Hande Çiçek de şöyle konuştu: “Kıbrıs Amerikan Üniversitesi, GAÜ’nün kardeş üniversitesi olarak 2014 yılında kuruldu. 3 fakülte 7 bölüm de Türkçe ve İngilizce eğitim veriyoruz. Sınıf dışında eğitim olanakları sunuyoruz. Ülkemiz turistik açıdan çok uluslu bir popülasyona sahip olduğu için, Uluslararası ilişkiler bölümü öğrencileri avantajlı oluyor. KAÜ ilk üç tercihe yüzde 100’e varan burs sağlıyoruz.” GAÜ Konya Temsilcisi Yaşar Kemal Özal ise konuşmasında, “Konya Zafer’de temsilcilik olarak faaliyet gösteriyoruz. Öğrencilerimizin daha sağlıklı bir tercih yapabilmesi için çalışıyoruz” ifadelerine yer verdi.

HÂLİD ŞEN
 

 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Eğitim Haberleri