Girişimcilik Seminerini Alana 30 Bin Liralık Hibe Kredi

Şanlıurfa KOSGEB Müdürlüğü ve ŞUTSO Viranşehir Temsilciliği arasında imzalanan işbirliği protokolü kapsamında, 30 kişiye 'Uygulamalı Girişimcilik' eğitimi veriliyor.

Şanlıurfa KOSGEB Müdürlüğü ve ŞUTSO Viranşehir Temsilciliği arasında imzalanan işbirliği protokolü kapsamında, 30 kişiye 'Uygulamalı Girişimcilik' eğitimi veriliyor. Konuyla ilgili bilgi veren Kursun Eğitim Destek Uzmanı Mehmet İnat, 70 saatlik eğitimde katılımcılara Girişimcilik, İş Fikri Bulma, Pazar Araştırma ve Pazarlama Planı, Üretim Planı, Yönetim Organizasyon, Finansman Planı ve İş Planı eğitimi verildiğini söyledi.

Eğitim sonunda en az yüzde 90 oranında katılım ve başarı gösteren kursiyerlere 'Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi Sertifikası' verileceğini aktaran Mehmet İnat, "Bu sertifikaya sahip olan kişi, bir iş yeri kurduğunda ve İş Planını hazırlayıp KOSGEB Müdürlüğü'ne başvurduğunda, kurul bu planı inceleyip onayladığı takdirde 30 bin lira karşılıksız hibe alacaktır. Daha sonra da işini geliştirmek isteyen girişimci teminat karşılığında ilk 2 yılı ödemesiz ve toplam 2 yılda geri ödemeli faizsiz 70 bin lira kredi kullanabilecektir. Girişimcilerimizi, artık sanayi ve diğer tüm sektörlerde görmek arzusundayız. Biz tüm girişimcilerimize destek olmak amacıyla eğitimlerimizi sürdürmeye devam edeceğiz.” diye konuştu.

Kursiyerlerden Adil Ağar, kursun çok verimli geçtiğini belirterek, kurs programı çerçevesinde aldıkları eğitim ve imkânlar ile iş yerini kurmayı amaçladığını söyledi. Kursun açılmasında emeği geçenlere teşekkür eden Ağar, bu sayede iş sahibi olacağını ümit ettiğini söyledi. Mehmet Emin Özcengiz ise devletin vereceği destek ile açacakları iş yerinde başka insanların da çalışmasına zemin hazırlayacaklarını söyledi. Seydo Özcengiz ise açılan kurslar ile yeni iş imkanlarının doğacağını dile getirerek, onlarca ailenin bu sayede ekmek yiyeceğini sözlerine ekledi.
CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Ekonomi Haberleri