"Girişimciler desteklenmeli"

Konya Teknik Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Babür Özçelik ve InnoPark Konya Teknoloji Geliştirme Bölgesi Genel Müdürü Prof. Dr. Fatih Mehmet Botsalı’nın konuşmacı olarak katıldığı...

Konya Teknik Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Babür Özçelik ve InnoPark Konya Teknoloji Geliştirme Bölgesi Genel Müdürü Prof. Dr. Fatih Mehmet Botsalı’nın konuşmacı olarak katıldığı ‘Teknolojik Girişimcilik ve TÜBİTAK BİGG – 1520 Çağrısı ‘Webinarı’ gerçekleşti

Webinar’da girişimcilik ve girişimciliğin önemi vurgulandı. Innopark Konya TGB Girişimcilik Merkezi Uzmanı Burakcan Karaman moderatörlüğünde gerçekleşen webinara, çok sayıda lisans ve lisanüstü öğrenci ile akademisyenler katıldı. Konya’daki gençlere girişimciliğin anlatılması, girişimciliğin öneminin vurgulandığı webinar’da ayrıca 1512 – Tekno girişim Sermayesi Desteği Programı (BİGG) anlatıldı. Kuruluş tarihi olarak yeni bir üniversite olmalarına rağmen bünyesinde bulunan 2 fakülte, 1 lisansüstü eğitim merkezi (LEE) ve 1 meslek yüksekokulu ile yaklaşık 50 yıllık köklü bir geçmişe sahip olduklarını ifade eden Konya Teknik Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Babür Özçelik, ‘Üniversitemiz, alanında uzman akademik kadrosu, nitelikli lisans ve lisansüstü mezunlarıyla ülkemizin kalkınmasını destekleyecek alt yapıya sahiptir. Bu alt yapı ve birikim yeni bir üniversite olmamıza rağmen önemli başarı ve projelerde hayata geçirmemize olanak tanıyor.” dedi.

GİRİŞİMCİ VE YENİLİKÇİ ÜNİVERSİTE ENDEKSİNDE HEDEF İLK 10

Üniversitelerde proje üretilmesi ve girişimciliğin önemine vurgu yapan Rektör Prof. Dr. Özçelik, “Üniversitelerin kalite bir öğretim vererek nitelikli öğrenciler yetiştirmek temel görevlerinden biridir. Bunun yanı sıra öğretim elemanlarımızın proje üretmesi de gerekiyor. Çünkü üniversitemizde yürütülen araştırma projelerini oldukça önemsiyorum. Teknik bir üniversitenin de böyle olması gerektiğine inanıyorum. Bilindiği üzere öğretim elemanlarımızın ve öğrencilerimiz yaptığı proje sayısı girişimcilik endeksinde üniversitemizin üst sıralarda yer almasında en önemli kriteridir. Dolayısıyla öğretim elemanlarımızı proje üretmeleri noktasında yönlendirmeye önem veriyoruz. Yeni bir üniversite olmamıza rağmen Girişimci ve Yenilikçi Üniversite endeksinde ilk 50 üniversite arasında yer aldık. Tabi ki bu önemli bir başarı ancak yeterli değil hedefimiz ilk 10 girebilmektir. Üniversite olarak bunu başarabilecek potansiyelimiz, alt yapımız ve gücümüz var” dedi.

Gençlere önemli tavsiyelerde bulunan Rektör Özçelik, “Özellikle mühendislik ve teknik eğitim alan öğrencilerimizin üst düzey teknik bilgiye sahip olmaları ve kendilerini olabildiğince donanımlı yetiştirmeleri gerekiyor ve bunun takipçisi olmaları gerekiyor. Öğretim elemanlarımız projeler yapmaktalar, öğrencilerimizin de yine bu projelerde yer almaları meslek yaşamlarında onlara çok önemli kapılar açacaktır. Yine olmazsa olmaz bir konudur bu. Gençlerimizin mutlaka dil öğrenmeleri gerekmektedir. Mesleklerinin özelliklerine göre sektörde, çalışma alanlarında kullanılan tasarım, analiz, similasyon gibi programlara hakim olsunlar. Özellikle bu pandemi döneminde gönüllü olarak bir sanayi firmasında stajlarını yaparak kendilerini geliştirmelerini önemle tavsiye ediyorum” diye konuştu.

Üniversite olarak öğrencilerin girişimci ruhuyla yetişmelerine büyük önem verdiklerini belirten Rektör Özçelik, “ Bu kapsamda öğrencilerimizi özellikle Teknofest gibi yarışmalarda kendilerini göstermesinin çok önemli bir fırsat olduğunu düşünüyoruz ve bu konuda onları çok destekliyoruz, Üniversite olarak TEKNOFEST’te 3 yıldır güzel sonuçlar elde ediyoruz. Biraz da bu derecelerin sonucunda bunu söylemekten de büyük mutluluk duyuyorum ki TEKNOFEST paydaşı olduk. Üniversitemiz adına önemli bir gelişme” dedi. InnoPark Konya Teknoloji Geliştirme Bölgesi Genel Müdürü Prof. Dr. Fatih Mehmet Botsalı ise “Konya’nın teknik bir üniversite hayali uzun yıllar devam ediyordu ve bu hayalimiz gerçekleşti. O yüzden Konya Teknik Üniversitesi’nin bölgesi ve ülkesi için gerekeni yapacağına inanıyorum. Konyamız ve ülkemiz için güzel şeyler oluyor bunun haberlerini alıyoruz. Biz bu haberleri daha da artırmak istiyoruz. Bahsetmek isterim ki Girişimci ve Yenilikçi üniversite endeksindeki mevcut durumu Konya için bizler için gurur verici. Bu webinarın amacı da buna daha fazla katkı sağlamasına hizmet etmek. Çünkü biz öğrenci ve öğretim elemanlarımızı birer teknoloji alanında çalışan girişimciler olmasını arzuluyoruz. Bunun için üniversitede elde edilen bilginin sanayiye katma değer olarak dönüştürülmesinin yanı sıra alınan bilginin ekonomiye kazandırılmasının sağlanması hedefliyoruz bütün çabamız bu yönde” dedi.

HABER MERKEZİ

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Eğitim Haberleri