Girişimci Sermaye Bulamıyor

BIC Angel Investments araştırmasına göre Türkiye’de girişimcilerin karşı karşıya kaldığı en büyük güçlük sermaye bulmak.

BIC Angel Investments araştırmasına göre Türkiye’de girişimcilerin karşı karşıya kaldığı en büyük güçlük sermaye bulmak. Yatırımlar için aradığı tutar da ağırlıklı 50 bin ila 250 bin TL aralığında.

2013 Ocak ayından bu yana 200’ü aşkın projeyi ele alan BIC Angel Investments, girişimcileri tanıma, anlayabilme adına online araştırma yaptı. Araştırmaya katılan 156 yatırımcının yüzde 81’i erkek, yüzde 19’u kadın. Erkekler girişimciliğe 27 yaşında, kadınlar 31 yaşında başlıyor. Ortalama tecrübe süresi 3,4 sene.

Katılımcıların yüzde 60’ı İstanbul’da, yüzde 15’i Ankara’da ikamet ediyor. Yüzde 88’i girişimci olmadan evvel bir kurumda maaşlı görev yaptığını aktarırken, girişimciler içinde ortalama profesyonel tecrübe süresi 4,9 sene. Bu süre erkeklerde 4,7 kadınlarda ise 5,8 sene. Ortalama eğitim seviyesi ise toplum genelini aşıyor. Yüzde 58’i lisans, yüzde 24’ü lisansüstünü tamamlarken, yüzde 3’ünün de doktorası bulunuyor. ODTÜ yüzde 10, Anadolu Üniversitesi ve Boğaziçi Üniversitesi ise yüzde 9 ile en çok mezun veren üniversiteler olarak ilk üç sırada yer alıyor.

Girişimcilerin karşı karşıya kaldığı en büyük güçlük sermaye bulmak. Aradığı yatırım tutarı da ağırlıkla 50 bin ile 250 bin TL. Bilinç eksikliği, yasaların uygun olmayışı, yatırımcıların risk almayışı; yatırımcı ile buluşmanın güçlüğü ve girişimcilerin tecrübesizliği diğer sorunlar.

Bulgular ile paralel olarak BIC Angel Investments’ın girişimlere sermaye temin etmenin yanında en önemli yanının finans, muhasebe, denetim gibi idari hizmetlerle kurumsallaşmalarına ve yapılandırılmalarına katkıda bulunduklarını anlatan BIC Angel Investments’ın Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Joachim Behrendt, şimdiye kadar 200’ü aşkın projesiyle görüştüklerini dile getirdi.


Genç girişimcilere 1 milyon dolar yatırım hedefi bulunan melek yatırımcı şirketi, 25 Temmuz Perşembe günü İstanbul Maslak Urban Station’da 16.00-20.00 saatlerinde toplantı yapacak. Toplantıda sunum yapmak için http://urbanstationbicangels.eventbrite.com/ adresine başvuruda bulunmak gerekiyor.
BIC Angel Investments’a projeleri göndermek de www.bicangels.com web ortamından mümkün.


CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Ekonomi Haberleri