Girişimci sayımızı arttırmamız gerekiyor

Aksaray Ticaret ve Sanayi Odası, tarafından iş kurmak isteyen girişimci adaylarına yönelik düzenlenen 'Uygulamalı Girişimcilik' eğitimleri tamamlandı
Aksaray Ticaret ve Sanayi Odası, tarafından iş kurmak isteyen girişimci adaylarına yönelik düzenlenen 'Uygulamalı Girişimcilik' eğitimleri tamamlandı.

Aksaray Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Ali Öztürk, yaptığı açıklamada, toplam 60 saat süren girişimcilik eğitimi sonunda başarılı olan 30 kursiyere sertifikalarının verildiğini bildirdi.

ATSO'nun 2011 yılında düzenlediği girişimcilik eğitimlerinden 300 kişinin sertifika aldığını belirten Öztürk, girişimciliğin istihdam ve üretimin temel lokomotifi olduğunu belirtti.

''Girişimciliğin olmadığı bir ortamda ne üretim, ne istihdam, ne de katma değerden bahsedilir'' diyen Öztürk, şunları kaydetti:

''Bölgemizin ticaretine yön vermek, yeni üretim ve istihdam alanları oluşturmak, ancak yeni girişimci sayısının artmasıyla gerçekleşebilir. Bu tür eğitimler, bizleri her geçen gün hedefimize biraz daha yaklaştırıyor. Girişimciliğin yaygınlaştırılması için çok sayıda devlet desteği bulunmaktadır. Bu tür eğitimler, projesi olan yeni iş fikirleri üretebilen girişimciler için büyük bir fırsattır. Bu fırsatı en iyi şekilde değerlendirerek, doğru hamleler ve emin adımlarla ilerlemek sizlerin gelişmesinde önemli bir rol oynayacaktır.'' 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Ekonomi Haberleri