Girişimci Olmak İsteyene Uygulamalı Eğitim Fırsatı

KOSGEB ve Ankara Sanayi Odası (ASO) arasında girişimcilik potansiyelini artırmak amacıyla ‘Uygulamalı Girişimcilik Eğitimleri’ protokolü imzalandı.

KOSGEB ve Ankara Sanayi Odası (ASO) arasında girişimcilik potansiyelini artırmak amacıyla ‘Uygulamalı Girişimcilik Eğitimleri’ protokolü imzalandı. Proje kapsamında kendi işini kurmak isteyen girişimcilerin bir iş planına dayalı olarak kuracağı işletmelerin başarı düzeylerini artırmak amacıyla, genel girişimcilik becerilerinin geliştirilmesinin yanı sıra, uygulamalı atölye çalışmaları, işletme yönetimi, üretim, pazarlama, finans gibi eğitimler verilecek.

Eğitimler 20’şer kişilik hafta içi ve hafta sonu grupları olarak iki grupta toplamda 70 saat olarak gerçekleşecek ve eğitimler yıl boyunca sürecek. Eğitimler sonunda, katılımcılara ‘Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi Katılım Belgesi’ verilerek, iş planının kabul edilmesi koşuluyla KOSGEB’in vereceği 30 bin TL’lik kısmı geri ödemesiz, toplamda 100 bin TL tutarında olan yeni girişimci desteğinden yararlanabilecek.

İmza töreni öncesi konuşma yapan ASO Başkanı Nurettin Özdebir, “Aramızda yeterince kadın girişimci görmüyorum. Onların sayısının artmasını istiyorum. Yakın zamanda kadınların çalışma hayatları hakkında düzenlemeler iş hayatını kısıtlayabilir ama siz patron olursanız zaten hayatınızı kendiniz şekillendirirsiniz.” dedi.

KOSGEB Başkanı Mustafa Kaplan, girişimcilere destek anlamında 600 bin liraya kadar protatif, 400 bin liraya kadar da ticarileşme desteği olmak üzere toplamda bir milyon TL yardım yaptıklarını belirtti. Türkiye’de girişimcilerin yeterli bilgiye sahip olmadığını dile getiren Kaplan, “Çok sık başımıza gelen bir örnek anlatayım. Bir girişimci geliyor diyor ki ben düğün organizasyonları yapan bir şirket kuracağım diyor. Soruyorum araştırdın mı mesela bir yılda o bölgede kaç düğün oluyor diyorum. Bilmediğini söylüyor. Aslında bunlar işin daha başlangıcı. Bu aşamada hiçbir şey bilmediğin işe girişirsen sonu parlak olmaz. İşte bu yüzden girişimcilere eğitim veriyoruz.” diye konuştu.
CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Ekonomi Haberleri