Girişimci gençlere destek

Öğrencilere girişimcilik eğitimi verilecek Yenilikçi Liderler Derneği tarafından Büyük Şehir Belediyesi ve Mevlana Kalkınma Ajansı işbirliğiyle düzenlenen Yeni Türkiye Yenilikçi Türkiye Zirvesi başladı

Yenilikçi Liderler Derneği tarafından Büyük Şehir Belediyesi ve Mevlana Kalkınma Ajansı işbirliğiyle düzenlenen Yeni Türkiye Yenilikçi Türkiye Zirvesi'nin açılışı yapıldı. Ramada Otel'de gerçekleştirilen açılışa Ak Parti İl Başkanı Musa Arat, Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanı Mücahit Küçüktığlı, Yenilikçi Liderler Derneği Başkanı Uğur Erdoğan,   Mevlana Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Dr. Ahmet Akman, Sivil Topluk Kuruluşları İl Başkanı Muhsin Görgülügil ve çok sayıda öğrenci katıldı. Programın açılışında konuşan  Yenilikçi Liderler Derneği Başkanı Uğur Erdoğan, toplumda bir inovasyon bilincinin ve kültürünün oluşmasına katkı sağlamak için Yeni Türkiye Yenilikçi Türkiye Zirvesi'ni gerçekleştirdiklerini belirtti.

İNOVASYON ÖNEMLİ HALE GELDİ

Ülkemizde inovasyona son yıllarda önemli atılımlar yapıldığını aktaran Erdoğan, "Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın de destekleriyle son 15 yılda inovasyon önemli bir hale geldi. Milli seferberliğimize de en önemli katkıyı inovasyon yapıyor" dedi. Erdoğan, 2023 hedef ve misyonuna ulaşmak için inovasyondan yararlanılması gerektiğini belirterek şunları söyledi, "15 Temmuzda halkımızın üzerine yürütülen tankları hepimiz gördük, şahit olduk. Bunlara karşı en büyük mücadeleyi kalemimizle verdik ve vermeye devam edeceğiz. Bu konuda gençlerimize önemli görevler düşüyor. Hepimiz duran, oturan insan değil çalışan insan olmalıyız. İnovasyonu sadece teknoloji alanın da değil siyaset, sosyal ve ekonomi gibi bir çok alanda da hayata geçirmeliyiz."

BÖLGESEL KALKINMA HAMLELERİNİN MERKEZİ OLDU

Girişimcilik ve yenilikçilik konularının son yıllarda yerel ve bölgesel kalkınma hamlelerinin merkezinde olduğunu dile getiren Mevlana Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Dr. Ahmet Akman, "İşletmelerin hayatta kalmaları, büyüme, istihdam oluşturma, inovasyon, teknolojik değişim, üretim artışı ve ihracat gibi kriterler göz önünde bulundurulduğunda, girişimcilik özellikle yenilikçi girişimcilik ve ekonomi arasında önemli bir bağlantının olduğunu açıkça görüyoruz" dedi.  Girişimciliği finansal ve idari anlamda destekleyecek mekanizmaların çeşitlendirilmesi ve yaygınlaştırılmasının önemli olduğunun altını çizen Akman, şu ifadeleri kullandı: "Özellikle erken dönem girişimciliğini hem finansal, hem de idari anlamda destekleyecek mekanizmaların çeşitlendirilmesi ve yaygınlaştırılmasını, ülkemiz için olduğu kadar girişimci sayısının oldukça fazla olduğu Konya ve Karaman’ın bölgesel rekabet edebilirliği için de bir zorunluluk olarak görüyoruz.  Ancak bu türden girişimciliğin desteklenmesi sürecinde bölgedeki mevcut girişimci insan kaynağının kendine özgü yapısı ile bölgede iş yapma fırsatlarını da dikkate almalıyız. Bu sebeple Mevlana Kalkınma Ajansı olarak Konya karaman illerinin yenilikçi odaklı girişimcilik faaliyetlerinin genel çerçevesini bölge planımızda ortaya koymuş bulunuyoruz."

YENİLİKLER DEĞERLERE ZARAR VERMEDEN YAPILMALI

Yapılan yeniliklerin toplumun sosyal yapısına zarar vermeden yapılması gerektiğini aktaran  Konya STK'ları İcra Heyeti Başkanı Muhsin Görgülügil, toplumun yeniliklerine açık olduğunu söyledi. Bu güne kadar yapılan yenilik hareketlerini eleştirin Görgülügil, "Ben muhafazakar bir insanım ama yeniliklere açığım. Bu günü kadar yapılan yenilikler modernite adı altında yapıldı ve toplumun değerlerine zarar verildi" dedi.  Görgülügil, girişimciliğe ve kalkınmaya dinimizin de açık olduğunu belirterek şunları söyledi: "Girişimciliği ve kalkınmaya kendimize alıştırmamız gerekiyor. Dinimiz de buna açıktır ve bize bu konuda öğütler verir. Kendi inanç sistemlerimize bağlı yenilikler yapılabilir."  Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanı Mücahit Küçüktığlı, öz güven içerisinde yeni yarınlara yürümenin yolunun gençlerin kalplerinden geçtiğini söyledi.  Gençlere olan güveninin tam olduğunu belirten  Küçüktığlı, "Gençlerimiz yenilik yolunda ilerlediği sürece karşımızda hiçbir karanlık güç duramaz. Gençlerimize güvenimiz tamdır. Çalışacakları tüm yenilik yollarında onların en büyük destekçileriyiz" ifadelerini kullandı. 2 gün sürecek programda gazeteci, yazar, ekonomist ve eğitimcilerin söz alacağı panellerde öğrencilere girişimcilik eğitimi verilecek.

 ALİ İBILEME merhabahaber.com

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Gündem Haberleri