Girişimci bu kolaylığı fark etmeli!

Yatırımcıların, kamu kurum ve kuruluşlarının yetki alanına giren izin ve ruhsat işlemleri gibi prosedür yükünü ücretsiz üstlenen, her ilde bulunan Yatırım Destek Ofisleri, iş adamlarınca...
Yatırımcıların, kamu kurum ve kuruluşlarının yetki alanına giren izin ve ruhsat işlemleri gibi prosedür yükünü ücretsiz üstlenen, her ilde bulunan Yatırım Destek Ofisleri, iş adamlarınca keşfedilmeyi bekliyor. 
25 Ocak 2006 tarihinde ve 5449 sayılı Kanun ile kurulan Kalkınma Ajansları, bölgesel gelişme için yatırım ve destek noktasında hizmet sunacak altyapısını her gün biraz daha genişletiyor. 
Halen Türkiye'de faaliyet gösteren 26 kalkınma ajansı bünyesinde, her ilde birer ''Yatırım Destek Ofisi'' (YDO) kuruldu. Bu ofisler, talep eden özel sektör yatırımcılarının, kamu kurum ve kuruluşlarının görev ve yetki alanına giren izin ve ruhsat işlemleri ile diğer idari iş ve işlemlerini tek elden takip ve koordine ediyor. 
Burada görev alan uzmanlar, yatırımları izlemek, yatırımcıya bilgi vermek ve yol göstermek, yatırım başvuruları hakkında ön inceleme gibi işlemlerin tamamını, hiç bir ücret almadan üstleniyor. 
Mevlana Kalkınma Ajansı (MEVKA) bünyesindeki Konya Yatırım Destek Ofisi'nde görevli uzman İsmail Ünver yaptığı açıklamada, 23 Eylül 2009'dan beri bu ofislerin faaliyette olduğunu ancak şu ana kadar bu ofislere izin ve ruhsat işlemleri için henüz resmi olarak bir başvuru yapılmadığını söyledi. 
Ünver, ancak bunu normal karşıladıklarını, çünkü Kalkınma Ajansları gibi bu ofislerin de bölge için yeni kurumlar olduğunu vurguladı. 
Bu ofislerin bölgenin tanıtımı ve yatırımcıları bilgilendirme konuları üzerinde çalışmalar yürüttüğünü ifade eden Ünver, şunları kaydetti: 
''Bölgemizdeki girişimciler, ofisin varlığından halen çok haberdar değiller. Bünyesinde bulunduğumuz Kalkınma Ajansları, daha çok hibe mekanizması ve bölge planlama çalışmalarıyla ön planda... Ancak zamanla bu ofislerin varlığı, önemi ve destekleri daha iyi anlaşılacaktır. Bizim amacımız, yatırım yapmak isteyen sanayici, iş adamı ya da bu işe yeni başlayacak girişimciyi daha işin başında, yorucu prosedürlerden uzak tutmak, usandırmamak. Yatırımcının, sadece işine odaklanmasını istiyoruz; başvuru, izin, ruhsat gibi her türlü prosedürleri biz halletmek için hizmet sunmaya hazırız. Şu an ise başarmamız gereken en büyük konu, kendimizi ve sağladığımız hizmeti tanıtabilmek. Sanayimiz böyle bir hizmetin var olduğunu bilse, kesinlikle gelecektir. Bu konuda medya organlarımızdan destek bekliyoruz.'' 
Ünver, yatırım yaparken başvuru prosedürleri konusunda destek almak isteyen yatırımcılara tüm illerde faaliyette olan Yatırım Destek Ofisleri'ne çekinmeden müracaat etmeleri tavsiyesinde bulundu.
AA
 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Ekonomi Haberleri