Gireceğiniz Sınavda Başarılı Olacağınızı Hayal Edin

Mersin Toroslar Anafen Dershanesi Müdürü Resul Özyön, TEOG öncesi düzenlenen seminerde öğrencilere "Gireceğiniz sınavda başarılı olacağını hayal edin." tavsiyesinde bulundu.    Mersin'de Anafen Dershaneleri tarafından...

Mersin Toroslar Anafen Dershanesi Müdürü Resul Özyön, TEOG öncesi düzenlenen seminerde öğrencilere "Gireceğiniz sınavda başarılı olacağını hayal edin." tavsiyesinde bulundu.

    Mersin'de Anafen Dershaneleri tarafından 26 -27 Kasım tarihlerinde yapılacak Temel Eğitimden Orta Öğretime Geçiş Sınavı öncesi öğrenci ve velilere yönelik seminer düzenlendi. Seminerde konuşan Toroslar Anafen Şube Müdürü Resul Özyön, öğrencilerin girecekleri sınavlarda motivasyon sağlamalarının önemine işaret ederek sınav öncesi stres yaşamamaları için düzenli ders çalışmaları gerektiğini kaydetti.

    Zamanın doğru ve kontrollü kullanılmasının önemine değinen Özyön, "Sizler için hazırlanan programlara devamsızlık yapmadan katılmalı ve dershanemizin tecrübelerinden yararlanmalısınız çünkü psikologlar motivasyonu şu şekilde açıklıyor: Bir insanın belli bir hedefe başka hiçbir değişikliğe uğramadan ulaşmak istemesidir. Onun için burada hedef çok önemlidir" ifadelerini kullandı.

    Ders çalışırken sürekliliğin mutlak olduğunu vurgulayan Özyön, öğrencilere nasıl ders çalışmaları gerektiğini slayt eşliğinde anlattı. Altyapı ve temelin iyi atılması için 6-7 ve 8. sınıflarda çok düzenli ve sürekli ders çalışılmasının gerekliliğine değinen Özyön, bu durumu şu örnekle açıkladı: "Bir musluktan damla damla akan bir su düşünün. Suyun damladığı yer taş olsun. O musluktan damlayan o ufacık damlalar sürekli aktığı için o taşta zamanla oyuklar oluşturur. Oysa damlayan su kadar suyu bir dökmeye oraya boşaltın. Zerre kadar bir aşınma meydana gelmez. Buradaki püf nokta süreklilik meselesidir."

    Öğrenci ve velilere seslenen Özyön, sınav öncesi ve sınav anı için yapılması gerekenleri tek tek anlattı ve şunları ekledi: "Başaracağınıza inanın ve sınavla ilgili olumlu düşünün. Gireceğiniz sınavın kişiliğinizin ya da zekânızın değil, ders başarınızın değerlendirileceği bir sınav olduğunu unutmayın. Gireceğiniz sınavda başarılı olacağınızı hayal edin." CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Yerel Haberleri