Giray hoca düşünceli

Konyasporda forma aslanın ağzında değil, adeta midesinde. Kadrosunu 7 oyuncu ile güçlendiren yeşil-beyazlı ekipte, teknik direktör Giray Bulakın işi hiçte kolay görülmüyor. Beşiktaş hazırlıkları sürüyor

Geçtiğimiz hafta Ankaragücü’nü kendi saha ve seyircisi önünde yenerek, haftaya damgasını vuran Konyaspor’da gözler Pazar günü oynanacak Beşiktaş maçına çevrildi. Yeşil-beyazlılar, Beşiktaş maçının hazırlıklarını yoğun bir tempoda sürdürüyor. Ankaragücü maçı sonrası 1 günlük izin yapan yeşil-beyazlılarda Salı günü başlayan idmanlar dün yapılan çift çalışmayla sürdü. Ara transfer döneminde kadrosunu 7 futbolcuyla güçlendiren yeşil-beyazlılarda, futbolcular arasında forma savaşı başladı. İdmanlar kıran kırana geçerken, futbolcular Teknik Direktör Giray Bulak’ın gözüne girmek için yoğun çaba sarfediyor. Hafta sonu şampiyonluk kovalayan güçlü Beşiktaş’ı ağırlayacak olan ekibimizde Koray, Caner ve Erdal’ın sakatlıkları sürüyor. Ancak, her şeye rağmen, Kartal’da moraller en üst düzeyde. İzmir’e kontrole giden Koray İçten, Ankaragücü maçında kalçasından sakatlanan ve MR'ı çekilen Caner Altın ile dün Almanya'da ameliyat olan Erdal Kılıçaslan çalışmalara katılmazken, yeni transferler tam kadro antrenmanda yer alıyor. Dünü sabah ve akşam olmak üzere çift idmanla geçiren yeşil-beyazlılar sabah koordinasyon ve çabukluk çalışmasına tabi tutuldu. Tatlıcak Tevfik Lav Tesisleri'nde yapılan günün ilk antrenmanı koordinasyon ve çabukluk çalışması şeklinde geçti. Konyaspor’da günün ikinci çalışması ise öğleden sonra taktik ağırlıklı idman şeklinde yapıldı.

DÜZKAYA: TARAFTAR DESTEĞİ ŞART
Takıma yeni isimlerinde katılmasıyla futbolcular arasında ilk 11’e girme yarışı başlarken, teknik heyetinde Beşiktaş maçı öncesi kadro oluşturmakta güçlük çektiği ancak futbolcuların hırsından memnun olduğu belirtildi. Konyaspor Futbol Şube Sorumlusu Mustafa Düzkaya, ara transferde kadroya dahil edilen tüm futbolcuların hazır durumda olduğunu belirterek, “Takımımızdaki son durumdan memnunuz. Takımda müthiş derecede forma savaşı yaşanıyor. Yeni isimlerde hazır ama kimin ilk 11’de oynayacağına hocamız karar verecek. Beşiktaş karşısında savaşan ve galibiyet kovalayan bir takımla sahada yer alacağız. Beşiktaş maçı bizim için son derece önemli bir maç. Bu maçta taraftarlarımızın da takıma vereceği destekle daha rahat bir maç oynayacağız. Taraftarlarımızın verdiği desteği oyuncularımız sahaya en iyi şekilde yansıtacaktır. Dolayısıyla hak ettiğimiz bir sonuca ulaşacağız” dedi.
BEŞİKTAŞ MAÇI BİZİM İÇİN BİR FIRSAT
Yapılan transferler ile güçlerine güç kattıklarını ve 19'uncu hafta oynanacak Beşiktaş karşılaşmasını kazanarak seri yakalamak istediklerini söyleyen yeşil-beyazlı ekibin orta saha oyuncusu Cihan Haspolatlı, "Seri yakalamak istiyoruz. Beşiktaş maçı bizim için bir fırsat olacak" dedi. Beşiktaş karşılaşmasına motive olacaklarını ve sahaya 3 puan için çıkacaklarını belirten başarılı orta saha oyuncusu Cihan Haspolatlı, "İçeride kazanamama sıkıntımız devam ediyor. Buna bir son vermemiz gerekiyor. Takım olarak futbolcular büyük maçlara daha farklı motive oluyor. Biz de kendi seyircimiz önünde hem bu şanssızlığı kırmak, hem de geçen hafta kazandığımız galibiyeti sürdürmek istiyoruz. Ankaragücü maçının ardından seri yakalamak istiyoruz ve Beşiktaş maçı da bizim için bir fırsat olacak. Beşiktaş karşılaşmasından galip ayrılmak istiyoruz" diye konuştu.
Yapılan transferler ile daha da güçlendiklerini ifade eden Cihan, transferlerin alt sıralardan kurtulmak için yapıldığını ve artık söz sırasının kendilerinde olduğunu söyledi. Cihan, "Yeni transferler bizim gücümüze güç katacak. Sonuçta kendilerini ispatlamış oyuncular. Bir mevkinin 1-2 alternatifi olması rekabet ortamını hazırlayacaktır. Bu da Konyaspor için iyi olacaktır. Alt sıralardan kurtulmak istiyoruz ve bunun için bir kadro hazırladık. Transferler de ona göre yapıldı. Artık top bizde. Önümüzdeki maçları kazanıp Konyaspor'a layık olmaya çalışacağız" şeklinde konuştu.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Konya Spor Haberleri