Gidişat iyi değil

Saadet Partisi Genel İdare Kurulu Üyesi Hüseyin Oruç, “Gidişat iyi değil. Kendi özümüze dönüp faiz ekonomisi yerine kalkınma ekonomisini uygulamalıyız” dedi

Bir dizi program için Konya’ya gelen Saadet Partisi Genel İdare Kurulu Üyesi Hüseyin Oruç, Merhaba Gazetesi’ni ziyaret etti. Oruç’a Saadet Partisi Konya İl Başkan Yardımcısı İsmail Aydilek ve Karatay İlçe Halkla İlişkiler Başkanı Fatih Mehmet Çelik eşlik etti.  Oruç ve beraberindeki heyeti Merhaba Gazetesi Haber Müdürü Hâlid Şen ağırladı. Ziyarette konuşan Saadet Partisi Genel İdare Kurulu Üyesi Hüseyin Oruç, hükümetin gündemi sürekli değiştirerek halkı oyaladığını belirterek, “Vatandaş hükümetin aldığı yanlış kararların ceremesini çekiyor. Vatandaştan yastık altındakileri çıkartın diyorlar. Ne için? Rantiyeden aldıkları borçlar için. Altınların bozdurulması vatandaşın derdine çare olmuyor. Şu an hala  Kemal Derviş yasaları uygulanıyor. Mevcut iktidar Kemal Derviş’i Türkiye’ye davet etti. O ise gelmeme gerek yok. Benim yapacaklarımı çok güzel bir şekilde uyguluyorsunuz dedi. Maalesef bu uygulanan politika rantiyeciye yaramaktadır” dedi.

KALKINMA EKONOMİSİ UYGULANSIN

“Türkiye kendi özüne dönmüş olsa şu anki badireleri atlatabiliriz” diyen Oruç, sözlerini şöyle sürdürdü: “Biz çok tecrübeli bir milletiz. Hem 1. hem de 2. dünya harbinde şu anki sıkıntıların 10, 100 katını yaşamış bir milletiz. Yeter ki idarecilerimiz vatandaşımıza sahip çıksın. Geçtiğimiz günlerde Almanya Ekonomi Bakanı Türkiye’ye geldi. Biz seçim kazanmak için Almanya, Merkel ile kavgalı idik hatırlıyor musunuz? Cumhurbaşkanımız “Nazi artıkları” ifadesini kullanmıştı o zaman. Şimdi onların elini eteğini öpüyoruz. 3. Havalimanı’nın tüm telekomünikasyon altyapısı Almanya’ya verildi. Bu mantık sürdüğü sürece işimiz zor. Ekonomik sıkıntıdan kurtulmamız için öncelikle israftan kurtulmamız lazım. İsraf çok boyutlu bir şey. Reklamlarla, dizilerle halk etkileniyor, bankaya mecburmuş gibi düşündürülüyor. Halkımız kendi ayakları üzerinde duramayacağına inanıyor. Faize mecbur gibi gösteriliyor.  Kendi özümüze dönüp faiz ekonomisi yerine kalkınma ekonomisini uygulamalıyız.”

TÜM İŞLERDE FAİZ VAR, BESMELE YOK

Ülkemizdeki neredeyse tüm ağır sanayi yatırımları Milli Görüş’ten çıkmıştır diyen Oruç, konuşmasını şöyle sürdürdü: “1974’lü yıllarda ve sonraki süreçlerde, ülkenin kalkınmasına öncülük eden Kalkınma ve Yatırım Bankası çok büyük hizmetlere vesile olmuş. Ne yazık ki Ak Parti göreve gelince kapatılmıştır. Yıllar geçiyor, şimdi kapattıklarını harekete geçirmeye çalışıyorlar. Bizim inancımıza göre rızık arzdadır. Siz onu helal yollardan kazanacaksınız, yatırım yapacaksınız. Şimdi adeta yapılan tüm işlerde faiz var, besmele yok. Cenab-ı Hakk bereket vermiyor. Yaşanılan sıkıntıların tek bir sebebi var. Yaratanın emir ve yasaklarına uymamamız. Kendi özümüze dönmek zorundayız. Bizim sıkıntılarımızı başkaları çözemez. Hükümet üretim ekonomisine geçeceğim diyor ama bir icraat göremiyoruz. Bizim görmediğimiz yerde bir istihdam alanı mı açtılar? Bir fabrikanın temelini mi attılar? İsrafı durdurduk deniliyor, kiralanan ağaçlara bir bakın. Toplumun gözünü boyamaktan başka bir şey yapmıyorlar. Gidişat iyiye değil.”

HÂLİD ŞEN

 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Gündem Haberleri