Gıda sektörü krize meydan okuyor: Restoran ve kafeler büyümeye devam ediyor

Ekonomik zorluklara rağmen, gıda sektörü direnç gösteriyor. Pek çok ürüne zam gelirken, yeme içme sektörü ise oluşan yüksek fiyatlarla birlikte adeta ekonomik krize karşı direniyor.

MÜSİAD Hizmetler Sektör Kurulu tarafından hazırlanan “Yeni Yüzyılda Gastronomi: Yiyecek-İçecek Sektöründe Değişim ve Dönüşüm” raporunda Türkiye’de yiyecek içecek sektörünün pazar büyüklüğünün 2023 yılında 415,55 milyar TL’ye ulaştığı açıklandı.

PAZAR BÜYÜKLÜĞÜ ÖNGÖRÜSÜ 772 MİLYAR LİRA

MÜSİAD Hizmetler Sektör Kurulu Başkanı Ali Tutuk, yaptığı açıklamada, pazarın gelecekteki öngörüleri üzerine değerlendirmelerde bulundu. Tutuk, “2026 yılına kadar pazarın 772,4 milyar TL’ye ulaşması bekleniyor. Türkiye, coğrafi konumu ve genç nüfusu sayesinde yerel ve uluslararası pazarlarda büyümeye devam ediyor. Ayrıca, dünya mutfak trendlerine uyum sağlayarak rekabet gücünü artırıyor” dedi.

BAZI ÜRÜNLERE İLGİ ARTTI

Tüketici talepleri doğrultusunda sağlıklı, güvenilir ve sürdürülebilir ürünlere olan ilginin arttığını kaydeden Ali Tutuk “Fonksiyonel gıdalar, bağışıklık sistemini güçlendiren gıdalar olarak pandemi sonrası dönemde büyük ilgi görmeye başladı. Bu tür gıdalar, sağlıklı hayat trendine uygun olarak, tüketici taleplerini karşılıyor ve pazarda önemli bir yer ediniyor. Organik gıdalar, bitki bazlı ürünler ve yerel kaynaklı gıdalar, tüketici talepleri doğrultusunda büyüyen segmentler arasında yerini alıyor” açıklamasında bulundu. Yerel ve organik ürünlerin yükselişinin küçük işletmelere büyük fırsatlar sunduğunu belirten Tutuk “Yerel gıda üreticileri, büyük zincir restoranlara karşı rekabet avantajı elde etmeye başladı. Bu eğilim, küçük ölçekli işletmelere hem daha geniş bir müşteri kitlesine ulaşma fırsatı vermekte” ifadelerini kullandı.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Gündem Haberleri