Gıda İşletmelerine Kayıt Belgesi Uyarısı

Ankara Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Muhsin Temel, gıda üretimi yapan, satışa ve toplu tüketime sunan işletmelere kayıt belgesi almaları için tanınan sürenin bitimine bir ay kala uyarıda bulundu.

Ankara Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Muhsin Temel, gıda üretimi yapan, satışa ve toplu tüketime sunan işletmelere kayıt belgesi almaları için tanınan sürenin bitimine bir ay kala uyarıda bulundu. Temel, 31 Aralık 2013 tarihine kadar kayıt belgesi almayan işletmelerin idari para cezası ve faaliyetin durdurulması ile karşı karşıya kalacağını söyledi.

Konuyla ilgili 5996 Sayılı Veteriner Hizmetleri, Bitki Sağlığı, Gıda ve Yem Kanunu kapsamında 17 Aralık 2011 tarihli Resmi Gazete’de 'Gıda İşletmelerinin Kayıt ve Onay İşlemlerine Dair Yönetmelik' yayımlandığını hatırlatan İl Müdürü Temel şunları ifade etti: “Bu yönetmelik hükümlerine göre gıda üretimi yapan, satışa ve toplu tüketime sunan işletmelere kayıt belgeleri almaları için 31 Aralık 2013 tarihine kadar süre verilmişti. Bu tarihe kadar kayıt belgesi almayan gıda üretim işletmelerine 2.560 TL, satış ve toplu tüketim işletmelerine 1.279 TL ceza uygulanacak ve faaliyetleri durdurulacaktır.”

Yönetmeliğin yürürlüğe girdiği 17 Aralık 2011 tarihinden önce çalışma izni ve gıda sicili belgesi almış ve halen faaliyet gösteren gıda işletmelerinin de aynı kapsamda bulunduğunu ifade eden Temel, mevzuat gereğince market, manav, bakkal, büfe, pastane, kasap, şarküteri, balıkçı, kuruyemişçi, toptancı, lokanta, restoran, yemekhane, dönerci, fast-food, kafe, bar, çay ocağı, kantin ve gıda ambalajı üreten ve satan iş yerleri vb. tüm gıda üretim, satış ve toplu tüketim yerlerinin il veya ilçe müdürlüklerinden kayıt işlemlerini yaptırarak belge almaları gerektiğini sözlerine ekledi. CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Ekonomi Haberleri