Gıda Fiyatları Artınca Alman Tüketici Markasız Ürünlere Yöneldi

Almanya’da gıda ürünlerine gelen zamlar halkı tasarrufa yönlendiriyor. Pazar araştırma şirketi Nielsen’in yaptığı anket sonuçlarına göre halk indirimli veya kampanyalı ürünleri tercih ediyor.

Almanya’da gıda ürünlerine gelen zamlar halkı tasarrufa yönlendiriyor. Pazar araştırma şirketi Nielsen’in yaptığı anket sonuçlarına göre halk indirimli veya kampanyalı ürünleri tercih ediyor. Taze sebze, meyve, balık ve et için de geçtiğimiz yıllara oranla çok daha az para harcanıyor.

Ankate katılanların yüzde 25′i indirimli ürünleri takip ettiklerini dile getiriyor. Tüketicilerin yüzde 61′i ise tanınmamış ve indirimde olan gıda ürünleri ile markalı ürünleri karşılaştırdıklarında aralarında kalite olarak fark göremediklerini açıklıyor.

GENÇLERİN TERCİHİ ORGANİK GIDALAR

Almanya’da yapılan başka bir araştırmada ise, genç nesilin organik ürünlere yöneldiği ortaya çıktı. Federal Tüketici Bakanlığı tarafından yaptırılan araştırmada, 30 yaş altı geçlerin yüzde 23'ü haftada en az bir kez organik gıda alıyor.

Gençler arasında popülerliği artan organik gıdaların yaşlılar arasında tüketiminde ise gerileme oldu. 50 ile 59 yaş arası tüketicinin yüzde 19'u organik gıda alıyor. Bu yaş grubunda organik gıda alan tüketicilerin oranı geçtiğimiz yıl yüzde 26 olarak belirlenmişti. Yaşlılar arasında organik gıda tüketimindeki düşüşün nedeni ise yine yüksek fiyatlar. CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Ekonomi Haberleri