Gezici: Elhamdülillah Arkadaşlar Hırsızlık Değil Attığım Twitlerle İlgili Gelmiş

AK Parti hükümetinin Meclis'e sunduğu yeni yargı paketi, daha kanunlaşmadan uygulamasına geçildi. Taslak kanunlaşmadan ilk uygulaması bu sabah Adana'da gerçekleşti. 'Makul şüphe' ile evi aranarak gözaltına alınan gazeteci yazar Aytekin Gezici,...

AK Parti hükümetinin Meclis'e sunduğu yeni yargı paketi, daha kanunlaşmadan uygulamasına geçildi. Taslak kanunlaşmadan ilk uygulaması bu sabah Adana'da gerçekleşti. 'Makul şüphe' ile evi aranarak gözaltına alınan gazeteci yazar Aytekin Gezici, ifadesi alındıktan sonra serbest bırakıldı. Aytekin Gezici, “Elhamdülillah sabah saatlerinde gelen arkadaşlar herhangi bir hırsızlık arsızlıkla ilgili değil, attığım twitlerle ilgili gelmiş. Hakaret kastım yoktu. Ben devletine saygılı bir insanım. Ancak, devleti yönettiğini sanan kişilerin tutumlarını eleştirmiştim. Eleştirmeye de devam edeceğim. Bu işleri yapanlar kendilerine daha dikkat etsinler. Dönemin başbakanına, cumhurbaşkanına hakaretten arama yaptılar. Telefonuma el koydular. En fazla da buna üzüldüm. Eleştirilmekten rahatsız olanlar, eleştirilecek işler yapmasınlar. Görevliler evimi aradı. Kahvemizi içtik. 'Makul şüpheli' diye bir ifade vardı. Ben şüpheli olduğumu düşünmüyorum. Yöneticileri elbette eleştirmeye hakkım var, bir tarafım gazeteci, bir tarafım yazar. Eleştirmeye de devam edeceğim.” dedi.

    Gezici, Twitter'de Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Başbakan Ahmet Davutoğlu, Adalet Bakanı Bekir Bozdağ’a hakaret ettiği gerekçesiyle Adana Emniyet Müdürlüğü Güvenlik Şube ekiplerince sabah saatlerinde evinde gözaltına alındı. Polislerin Gezici’nin evinde arama yaparken telefonuna da el konuldu. Daha sonra Adli Tıp Kurumu’nda sağlık kontrolünden geçirilen Gezici, emniyette ifade verdi. Gezici’ye emniyette attığı twitler soruldu.

    Sulh Ceza Hakimi Sinan Sivri tarafından alınan kararda 'Eylem niteliği, mevcut delil durumu ile muhtemel suç eşyalarının ele geçirilmesi yönünde makul şüphenin bulunduğu kanaatine varılmakla talebin kabulüne karar vermek gerekmiştir.' deniliyor. Kararda, Aytekin Gezici'nin evinde arama yapılarak; bilgisayar, cep telefonu, harddisk, fotoğraf makinesi, kamera, program, sim kartı, ses ve görüntü depolayan her türlü cihaza el konulmasına izin veriliyor.

    Aytekin Gezici’nin kayınvalidesi Şadiye Gerekli ise şunları söyledi: “Her insanın ailesi komşusu çoluğu çocuğu var. Sabahın köründe zil çaldı, ‘ben polis’ dedi. Buyurun dedik. Benim damadım ne hırsızlık yaptı, ne yolsuzluk yaptı, haram lokma evine sokmadı. Allah nasip etmesin haram lokma. Görevini yaptı. Damadımı alıp gittiler ama insanlara yazık, zulüm etmesinler, yazık günah sabahın köründe geliyorlar. Yazık günah bir insan bu kadar da yapmaz. Başka şeylerle uğraşsınlar böyle eften püften şeylerle uğraşmasınlar. Kimsenin hakkında hukukunda gözümüz yok.”

    FUAT AVNİ'NİN KİTABINI YAZDI

    Aytekin Gezici, geçtiğimiz günlerde Twitter fenomenlerinden 'Fuat Avni' ile ilgili yazdığı 'Firavun Sarayındaki Musa: Fuat Avni' isimli kitabıyla gündeme gelmişti. 1974 yılında, Adana'da dünyaya gelen Gezici, 1993 yılında başladığı gazetecilik yaşamını, çeşitli gazete ve televizyonlarda muhabir olarak sürdürdü. Gezici'nin ilk kitabı, 1997 yılında 'Bir Kısım Medya Manzaraları', 'Gazeteci Geyikleri, Öyküleri, Fıkraları' ismiyle yayınlandı. Bir dönem Seyhan İlçe Belediyesi'nde Basın Danışmanı olarak görev yapan Gezici, 'İmamın Ordusu Son Sığınak', 'Operasyon Cemaat', 'Yoksa Marx Haklı mıydı?' gibi pek çok kitabın da yazarı. CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Türkiye Haberleri