'Gezi Parkı'na Topçu Kışlası Yapılmasına Asla İzin Vermeyeceğiz'

Gezi Parkı’nda dün gece başlayan kazı gerilimi bugün belediyenin kazılan alana toprak dökmesiyle sona erdi. Parkta açıklama yapan sivil toplum örgütü üyeleri, Topçu Kışlası’nın söz konusu parka yapılmasına asla izin vermeyeceklerini...

Gezi Parkı’nda dün gece başlayan kazı gerilimi bugün belediyenin kazılan alana toprak dökmesiyle sona erdi. Parkta açıklama yapan sivil toplum örgütü üyeleri, Topçu Kışlası’nın söz konusu parka yapılmasına asla izin vermeyeceklerini söyledi.

Gezi Parkı’nda iddiaya göre otobüs durağının geri alınması amacıyla dün gece bir kazı çalışması başlatıldı. Kazıya tepki gösteren sivil toplum örgütü temsilcileri dün geceden itibaren parkta nöbet tutmaya başladı. Dün başlayan gerilim bugün de devam etti. Kazılan alanın etrafı güvenlik şeridi ile çevrildi. Moda tasarımcısı Barbaros Şansal da Gezi Parkı’na gelenler arasındaki yerini aldı. Gazetecilerin sorularını yanıtlayan Şansal, “Bu parkta göçmenlerimiz var bu parkta bir tarih var. Bir gelecek var. Ben burada nöbetteyim.” dedi.

Parkta nöbet tutanlardan Deniz Özgür ise yaptığı açıklamada şunları kaydetti: “İBB ve siyasi iktidar geçen seneden dersini almamış olmalı ki tekrar Gezi Parkı’na bir gece vakti operasyon yapmaya kalktı. Geçen sene de hatırlanacağı gibi bir yaya yolu genişletmek adına bir hamleydi yaptıkları derslerini aldıklarını düşünüyorduk ama almamışlar. Otobüs durağını içeri almak için bir gece hamlesinde bulundular. İstanbul’un bütün kamusal alanlarına yönelik gösterdiğimiz hassasiyeti burada da gösterdik. Burada nöbet tuttuk. Bu işlemin geri alınmasını sağladık. Kazdıkları alanı toprakla doldurmak durumunda kaldılar. Söz verdikleri gibi betonu da çekecekler. Eski haline gelecek. Durak burada kalacak. İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin stratejik planlamasında ve bütçesinde Topçu Kışlası’nı tekrar geçirdiler. Biz kendilerini uyarıyoruz. Akıllarından dahi geçirmesinler. Geçen sene yaptıkları hamleye toplumsal muhalefetin nasıl bir cevap verdiğini herkes biliyor. Bundan sonra vereceğimiz cevap geçen senekinden geri kalmayacak. Buraya Topçu Kışlası’nı bırakın en ufak bir hamleye dahi izin vermeyeceğiz. Burası tüm İstanbul halkınındır. Mücadeleye devam edeceğiz.”

Açıklamanın ardından Özgür ve arkadaşları güvenlik şeridini kopartarak temsili bir açılış yaptı. Olay yerine İBB Park ve Bahçeler Müdürlüğü’nden bir kamyon geldi. Kamyonla getirilen toprak kazılan alana döküldü. Toprakla alan doldurulduktan sonra olay yerinde gerginlik sona erdi. Olay yerindeki otobüs durağı da vinç yardımı ile bulunduğu yerden söküldü.

CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Türkiye Haberleri