Gezi Parkı'na Alınmayan Chp'li Gençler, The Marmara Önünde Açıklama Yaptı

Gezi Parkı merdivenlerinde basın açıklaması yapmak isteyen CHP Gençlik Kolları üyelerine polis müdahale etti. Polis tarafından Gezi alanına yaklaştırılmayan CHP'li gençler, The Marmara Oteli'nin önünde açıklama yaptı. Grup adına basın...

Gezi Parkı merdivenlerinde basın açıklaması yapmak isteyen CHP Gençlik Kolları üyelerine polis müdahale etti. Polis tarafından Gezi alanına yaklaştırılmayan CHP'li gençler, The Marmara Oteli'nin önünde açıklama yaptı. Grup adına basın açıklaması yapan CHP Gençlik Kolları Genel Başkanı İrfan İnanç Yıldız, polisin sert müdahalesi sonucu bacaklarından ve yüzlerinden darp edildiklerini iddia etti. Yıldız, “Amacımız toplumsal gösterilerde her hangi bir aşırılığa kaçmak değil.” dedi.

Taksim Gezi Parkı merdivenlerinde basın açıklaması yapmak isteyen CHP Gençlik Kolları üyeleri ile polis ekipleri arasında arbede yaşandı. Grubun alana girmesine izin vermeyen polis, gruba müdahale etti. Polis, göstericileri biber gazı ile alandan uzaklaştırdı. The Marmara Oteli'nin önüne sığınan grup ile güvenlik ekipleri arasındaki arbede burada da devam etti. Grup burada hükümet aleyhine sloganlar attı. Kısa bir süre sonra polis ekipleri geri çekildi. Yaşanan arbedenin ardından grup adına CHP Gençlik Kolları Genel Başkanı İrfan İnanç Yıldız, bir basın açıklaması yaptı. Polis’in sert tutumunu eleştiren Yıldız, “Emniyet mensupları tamamen bizi abluka altına almışken arkadaşlarımızın bir kaçını gözaltı yapmak istediler, ellerinden zorla aldık. Ayaklarımıza ve yüzlerimize gelen darbın hattı var hesabı yok. Emniyete bilgi verdik, yazışmaları yaptık ve gerekli bilgileri verdik. Yurt dışından 3 kıtadan gelen misafirlerimiz var. Amacımız sadece ve sadece Gezi Parkı'nın merdivenlerinde basın açıklaması yaparak gündemi değerlendirmek istedik. Amerika’dan gelen arkadaşımız çok güzel söyledi. Bu görüntü, bu maskeler, bu önlük korkaklığınızdır, bu sizin acziyetinizdir. Bu sizin bu ülkenin gençlerinden duyduğunuz korkudur. Bu sizin hala Berkin Elvan’ın ölümü hakkında açıklama yapamamanızdır.“ ifadelerin kullandı.

Amaçlarının sadece ‘Gezi’yi’ dünyaya anlatmak için toplandıklarını anlatan Yıldız, şunları dile getirdi: “Bugün burada başlayan programımızda sağ olun bizim anlatmamıza gerek kalmadı. Siz bugün baskıcı ve faşist tutumunuzu bugün bizzat anlatmış bulunmaktasınız. Amacımız gerginlik çıkarmak değil. Amacımız toplumsal gösterilerde her hangi bir aşırılığa kaçmak değil. Amacımız gayet Anayasa’nın bize verdiği hakkı kullanarak şu merdivenlerde 100 metre ötede basın açıklaması yapmak, düşüncelerimizi ifade etmek. Ama siz o korkunuzla ve onursuzluğunuzla tarihe yazılacaksınız ve hiçbir zaman hesap veremeyeceksiniz.”

Gezi Parkı merdivenlerinde basın açıklaması yapamayan CHP Gençlik Kollar üyeleri açıklamanın ardından dağıldı.

CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Türkiye Haberleri