'Gezi Olaylarıyla Ankara’ya İhanet Ettiler'

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, Ankara’yı geliştirmek için yaptıkları projelerden bahsederken Shopping Fest’ten bekledikleri ‘Gezi Olayları’ nedeniyle alamadıklarını açıkladı.

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, Ankara’yı geliştirmek için yaptıkları projelerden bahsederken Shopping Fest’ten bekledikleri ‘Gezi Olayları’ nedeniyle alamadıklarını açıkladı. Gökçek, "Gezi olaylarıyla Ankara’ya ihanet ettiler. Bu yıl Shopping Fest gezi olayları nedeniyle amacına ulaşamadı." dedi.

Ankara Rixos Otel’de ‘Kent Ekonomileri Forumu Marka Şehirler için Kent Ekonomileri Forumu’ programına Başbakan Yardımcısı Ali Babacan, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı Numan Kurtulmuş da katıldı. İlerleyen dönemde Ankara ile ilgili hedeflerini anlatan Melih Gökçek, "Sanayide ikinci şehir olmayı hedefliyoruz. Sanayinin gelişmesi için ara eleman yetiştirmek üzere kurslar düzenledik. 101 bin kişi mezun oldu. Ücret de almıyoruz, bu öğrencileri sanayiye yönlendiriyoruz." dedi. Expo’ya Ankara’nın aday olması temennisinden bahseden Gökçek, "Önümüzdeki dönem Expo’yu İzmir alamazsa, biz talip olacağız." dedi. Ankara’da inşaat sektörünü destekleyeceklerine işaret eden Gökçek, "İnşaat sektöründe birleşerek bir araya gelerek, bizden proje talep eden herkese yardımcı olacağız." diye konuştu.

Marka Şehirler için Kent Ekonomileri Forumu’nun 80.sini Ankara’da gerçekleştirdiklerini belirten Başbakan Yardımcısı Ali Babacan, "Sadece Ankara değil, birçok büyükşehir için metrolar önümüzdeki dönemde devreye girecek." diye konuştu.
OECD ülkeleri arasında gelir dağılımı düzelen sadece 5 ülkenin olduğunu dile getiren Babacan, Türkiye’nin söz konusu ülkeler arasında en hızlı düzelen ülke olduğunu ifade etti.
CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Ekonomi Haberleri