"Gezi Olaylarında 'Kapat Başıma Taş Yağıyor' Dediği Günlerimiz Oldu"

Antalya’da gözaltına alınan polis müdürü, hükümetin ‘darbe’ girişimi olarak gördüğü Gezi olaylarında günlerce evine gidememiş, geceleri kapı kapı esnaf dolaşarak olayların büyümemesi için çaba sarf etmiş.    Antalya’da...

Antalya’da gözaltına alınan polis müdürü, hükümetin ‘darbe’ girişimi olarak gördüğü Gezi olaylarında günlerce evine gidememiş, geceleri kapı kapı esnaf dolaşarak olayların büyümemesi için çaba sarf etmiş.

    Antalya’da polise yönelik algı operasyonunda ortaya yeni detaylar çıkmaya başladı. Onlardan biri de bugün adliyeye çıkarılanlar arasında yer alan 3. Sınıf Emniyet Müdürü Bülent Elaldı ile ilgili. Bülent Elaldı'nın eşi Şengül Elaldı, eşinin 5 gün eve hiç uğramadan görev başında devletine hizmet ettiğini söyledi.

Şengül Elaldı, Mayıs 2013’te İstanbul Taksim’de başlayan, ardından ülke geneline yayılan Gezi olayları sırasında eşinin fedakarca çalıştığını aktararak "Eşim Gezi olaylarında 5 gün eve gelmedi. Ben telefon açıyordum, ‘Kapat, şu an kafama taş geliyor. Bu şekilde görüşemeyeceğim’ diyordu. Antalya’da olayların yatışması için çok uğraştılar." dedi. Eşinin ve şube müdürlerinin, Gezi olayları sırasında dönemin Antalya İl Müdürü Mustafa Sağlam ile birlikte gece boyunca kapı kapı esnafları dolaşıp, olayların yatışması için çaba sarf ettiğini anlatan Elaldı, "Halkın galeyana gelmemesi için onlara telkinde bulundular. Burası turizm cenneti diye günlerce kapı kapı dolaştılar. O dönemde eve piç gelmedi. Devletimiz için çalıştılar." diye konuştu.

    Eşinin ve arkadaşlarının görevleri itibariyle ağırlıkla terörist örgütleriyle ilgilendiğini aktarak Elaldı, "Eşim yaşadıklarını eve yansıtmamak için çok uğraştı. ‘Biz gidiyoruz hakkınız helal edin, çocuklar size emanet’ deyip gidiyorlardı. Bazen eve uğrayıp, duş alıp kıyafetlerini değiştirip tekrar gidiyorlardı." diyerek yaşadıklarını aktardı. CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Türkiye Haberleri