Geriye değil ileriye

Ankaragücü’nden sonra Fenerbahçe’ye de 4-1 yenilerek üzülen Konyaspor, geriye değil ileriye bakıyor. Yeşil-beyazlılar, cumartesi günü oynanacak olan Antalya maçının hazırlıklarına başladılar
Konyaspor’da düşüş Fenerbahçe yenilgisiyle devam etti. Lige Bursaspor yenilgisiyle başlayan ve ilik 3 hafta 4 puanla orta sıralarda yer alan Kartallar, 8. hafta sonunda 6 puanla 16. sırada yer aldı.. 8 maçta 1 galibiyet, 3 beraberlik ve 4 yenilgi alan yeşil-beyazlılar 9 gol atarken, kalelerinde ise 16 gol gördü.
Önceki akşam oynanan ve Konyaspor’un farklı yenilgisiyle sonuçlanan Fenerbahçe maçının ardından Kartal’da moraller iyice bozuldu.. Ligde şampiyonluk mücadelesi verene rakibi karşısında basit hatalar yapan ve kalesinde de basit goller gören Konyaspor, iç sahada ilk yenilgisini de Fenerbahçe karşısında aldı.. Konyaspor daha önce içi sahada Bucaspor ve Karabükspor ile berabere kalmış, Eskişehirspor’u ise yenmişti. 
Fenerbahçe maçı istatistiklerine göre, Konyaspor topa  yüzde 49, Fenerbahçe ise yüzde 51 sahip olurken, Konyaspor’da Peter en çok koşan oyuncu oldu.. Bu futbolcuyu Fenerbahçe’den Mehmet Topuz ve Konyaspor’dan Veli izledi.  Yeşil-beyazlı takımda, İvan Lietava Fenerbahçe maçında 4. sarı kartını görerek cezalı duruma düştü. İvan, Cumartesi akşamı Antalyaspor deplasmanda oynanacak maçta forma giyemeyecek. Konyaspor’da Emre ise Fenerbahçe maçında da sarı kart görerek kart sayısını 3’e çıkarttı. Fenerbahçe maçında oynamayan ve cezasını tamamlayan Erdinç ise görev verilmesi halinde Antalyaspor’a karşı oynayacak.
Ligde düşüşünü Fenerbahçe yenilgisiyle de sürdüren Konyaspor’da, Cumartesi akşamı deplasmanda oynanacak Antalyaspor maçının hazırlığı dün sabah Tatlıcak tesislerinde yapılan antrenmanla başladı.. Fenerbahçe karşılaşmasında oynayan futbolcuların yenileme çalışması yaptığı antrenmanda diğer futbolcular ise kondisyon ağırlıklı bir antrenman gerçekleştirdiler. Konyaspor’da hazırlıklar bugünde çift antrenmanla devam edecek.     
YÖNET: MAĞLUBİYETİ HAKETTİK
Konyaspor Kulübü Basın Sözcüsü Cengiz Yönet, Fenerbahçe karşısında mağlubiyeti hak ettiklerini belirterek, “Önemli pozisyonlar bulduk, ama olmadı. Bu maçtaki yanlışlıklarımızı görüp önümüzdeki maçlarda en aza indirmenin uğraşı içinde olacağız” dedi. Yönet, yaptığı açıklamada, Fenerbahçe’ye sahalarında 4-1 yenildikleri için üzgün olduklarını belirtti. Maçtan galip ayrılma noktasında büyük umutlarının olduğunu, ancak bunun gerçekleşmediğini ifade eden Yönet, şunları kaydetti: “Adını koyamadığımız eksiklik veya fazlalıktan dolayı istediğimiz oyunu ortaya koyamadık. Fenerbahçe güçlü bir takım. Söyleyecek fazla bir şey yok. Mağlubiyeti hak ettik. Önemli pozisyonlar bulduk, ama olmadı. Bu maçtaki yanlışlıklarımızı görüp önümüzdeki maçlarda en aza indirmenin uğraşı içinde olacağız. Teknik heyet eksiklikler üzerinde çalışacaktır. Oynamamız gereken 34 maçın 8’ini tamamladık. Lig uzun bir maraton. Konyaspor bugüne kadar alamadığı puanlar nedeniyle maalesef ligin sonlarında yer almakta. Bu durumdan kurtulmak, çıkış yapmak için gerekli çalışmalar yapılacak.”
Yönet, Konyaspor Teknik Direktörü Ziya Doğan’ın Aykut Kocaman’a yönelik “şark kurnazlığı” ifadesine ilişkin de şöyle konuştu: “Türkiye’nin en çok tiraj yapan gazetelerinden birinde ‘Konyaspor tekme atıyor’ diye başlık atılırsa bu, müsabakayı yönetecek hakemleri ister istemez etkileyecektir. Maçtan önce ‘Eğer adil ve temiz bir yönetim olursa yenebilecek güçteyiz’ demiştik. Maalesef kötü oynadık. Bundan sonra da bu açıklamalardan kaçınmak istiyoruz. Kulüp olarak hakemleri etkilemeye yönelik açıklamalar noktasında hassasiyet göstermek istiyoruz. Aynı şeyi rakiplerimizde de beklemek hakkımız.”

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Konya Spor Haberleri