Geri sayım başladı

Konyaspor, yarın Eskişehirspor ile yılın en zor 90 dakikasında karşı karşıya gelecek. Yeşil-beyazlı camia, sadece galibiyeti düşünüyor. Kartalda moraller iyi, futbolcular 3 puana şartlandı

Turkcell Süper Lig’in 32. haftasında Eskişehirspor’u konuk edecek olan Konyaspor’da bu maçın hazırlıkları sürerken, yeşil-beyazlı camiada galibiyetten başka bir sonuç düşünülmüyor. Dahası, Konyaspor için bu maçın B planı yok.  Lige tutunabilmek için yarın oynanacak karşılaşmaya yılın maçı gözüyle bakan Konyaspor’da morallerin iyi olduğu, futbolcuların ise sadece galibiyete şartlandığı öğrenildi.
Konyaspor Teknik Direktörü Giray Bulak sezonun en kritik maçına çıkacaklarını belirterek, "Bu sadece 6 puanlık bir maç değil aşağı yukarı 40 puanlık bir maç olacak. Kazananın ligde kalmayı büyük oranda garantileyeceği bir maç oynanacak. Bunun için bu karşılaşmayı çok önemsiyoruz. Ligin ilk yarısında Eskişehir'de berabere kalmıştık. Biz her zaman iyi takım olduğumuzu söylüyoruz. Ama bunu üst üste oynadığımız maçlara yansıtamadık. Hafta sonu kendi sahamızda fizik gücü iyi olan bir takıma karşı oynayacağız. Özellikle deplasmanda iyi futbol oynuyorlar. Biz de kontrollü bir oyun oynayarak rakibimiz yenmeye çalışacağız. Umarım iyi oynayıp kazanan taraf biz oluruz. Kazanmak bizi mutlu edecektir. Fakat kazanamadığımız takdirde oynayacağımız iki maç olacak. Rakiplerin de oynayacakları maçlar var. Bu ligde puan puandır. Hiç belli olmaz belki de şu puanlarla bile ligde kalınabilir" dedi.
AVCAN: KAZANIRSAK LİGDE KALIRIZ
Konyaspor, hafta sonu kendi sahasında oynayacağı Eskişehirspor maçını ligde kalabilmek için mutlak kazanmak istiyor. Basın Sözcüsü Nadir Avcan, Pazar akşamı Eskişehirspor ile çok önemli bir maç oynayacaklarını belirterek, “Bana göre bu maçı kazanırsak ligde kalacağız, kaybedersek ise ligden düşeceğiz. Böyle bir maça çıkacağız. Bütün takımımız bu durumun farkında. Ama bizim açımızdan çok iyi bir maç olacağına inanıyorum. Kesinlikle kazanmak istiyoruz. Başka alternatifimiz yok. Burada taraftarımıza ve şehrimize çok büyük iş düşüyor. Desteklerine ihtiyacımız var. Pazar akşamı Eskişehirspor maçında kazanan taraf biz olacağız” dedi.
Bu sezon Konyaspor yönetiminin çok yıpratıldığını söyleyen Avcan, “Konya’da bu işleri yapmak çok zor. Hiçbir desteğiniz olmuyor. Paranız da olsa yine olmaz. Bu iş bir bütündür. Yönetim olarak çok yıpratılıyoruz. Eskişehir’de bile esnaf taraftara bir otobüs verip, ‘Gidin Konya’da takımımızı destekleyin’ diyor. Ama bunu Konya’da göremiyoruz” şeklinde konuştu. Eskişehirspor maçında konuk takım taraftarlarının kale arkası tribüne sızmamaları için kimliklere bakılacağını ifade eden Avcan, “Gerekli tedbirlerin alınması lazım. Bunun maddi boyutu bir yana çok riskli, atmosferi çok yüksek olan bir maç oynayacağız. Konyaspor taraftarına ait olan bir yerde olay çıkabilir. Biz böyle bir şeye asla izin vermeyeceğiz” diye konuştu.
ESKİŞEHİRSPOR GALİBİYETE GELİYOR
Eskişehirspor, 17 Mayıs’ta Konyaspor ile yapacağı maç için kara yoluyla Konya’ya gitti. Eskişehirspor tesislerinden hareket eden kafileyi kulüp başkanı Halil Ünal ve yönetim kurulu üyeleri uğurladı. Sakatlıkları düzelen Youla, İvesa ve Anderson da kafilede yer aldı. Ünal, yaptığı açıklamada, Konya’ya üç puan almak için gittiklerini belirterek, söz konusu maçın adeta şampiyonluk havasında geçeceğini kaydetti. İki takımın da sıkıntılı olduğunu ifade eden Ünal, şöyle konuştu: “Eskişehirspor’un mutlaka puana ihtiyacı var. Puan değil, puanlar almak için Konya’ya gidiyoruz. Konya’da herkes her şeyini ortaya koyacak. Bir haftadır bunun moral toplantılarını yapıyoruz. Takım çok inançlı bir şekilde Konya’ya gidiyor. Eskişehirspor mücadele ettiğinde, takım oyunu oynadığında her zaman galip gelebilen bir takım. Konyaspor’u yenerek üzerimizdeki stresi atacağız. Konyaspor’u yenerek bu işi bitireceğiz. Trabzonspor ve Gaziantepspor maçlarına prestij maçı olarak çıkacağız.”

Yorum Yap
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumlar (1)
Yükleniyor ...
Yükleme hatalı.

Konya Spor Haberleri